Romania se afla pe locul patru in topul celor mai dinamice companii de tehnologie din regiune. Cu o reprezentare de doua ori mai mare decat anul trecut, tara noastra s-a calificat cu sase societati in topul final al competitiei Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50. Doua dintre companiile romanesti s-au clasat in primele zece: TeamNet International, Bucuresti (locul doi) si AROBS Transilvania Software din Cluj-Napoca (locul opt).

Aflat la a zecea editie, Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, in baza ratei de crestere a veniturilor din ultimii cinci ani (2004 – 2008). De asemenea, companiile trebuie sa detina proprietate intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale sau sa dedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie, potrivit unui comunicat al Deloitte Romania.

Lista finalistelor din Romania include dezvoltatori de solutii software: TeamNet International (locul doi, cu o rata de crestere de 3.317%), AROBS Transilvania Software (locul opt, +1.663%), LASTING Software din Timisoara (locul 29, +487%), The RED Point din Iasi (locul 35, +430%), si companiile din Bucuresti Advantage Software Factory (locul 45, +350%) si Romanian Soft Company (locul 47, +312%).

Romania a intrat in aceasta competitie pentru prima data anul trecut, avand trei companii in clasamentul final. Numarul s-a dublat in acest an, ceea ce a adus industria romaneasca de tehnologie pe locul 4 in randul tarilor incluse in top, dupa Ungaria (11), Polonia (9) si Cehia (8).

„Desi per ansamblu ratele de crestere s-au redus semnificativ fata de anul trecut, pe fondul declinului global, Romania isi mentine o rata de crestere mai mare decat rata medie pe ansamblu (+1.093%, fata de +933%). Acest lucru indica un potential major pentru industria de profil, pe termen lung”, a declarat Ahmed Hassan, Partener Audit si Lider al industriei de Tehnologie, Media si Telecomunicatii, Deloitte Balkans.

Finalistii din clasamentul regional vor fi in mod automat nominalizati in competitia Technology FAST 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Anul trecut, Romania a fost reprezentata de doua companii in primele 100 de finaliste: AROBS Transilvania Software (locul 49) si TeamNet International (locul 71).

Deloitte Central Europe Technology FAST 50 ierarhizeaza cele mai dinamice companii de tehnologie din Republica Ceha, Ungaria, Letonia, Estonia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Romania, Serbia, Croatia, Slovenia, Bosnia si Herțegovina si Lituania.