"Cred ca vom asista la cresterea TVA. De cota unica nu se va atinge nimeni, pentru ca ar fi contrar tendintei actuale din statele din jur. O cota de TVA mai ridicata ar stinge cateva dintre problemele curente, dar ar putea avea si efecte perverse.

Acum ar fi momentul sa se restructureze profund sistemul fiscal", a declarat seful Deloitte, George Mucibabici. O cota unica inseamna ca fiecare contribuie in functie de ce venituri are. Sa ramana 16 la suta si sa o plateasca macar toti, crede Mucibabici.

"Asta cu impozitul progresiv imi da fiori in stomac. E un fel de "hai sa luam de la bogati si sa dam la saraci", considera seful Deloitte. Nu e corect sa il pedepsesti pe cel care castiga, impozitandu-l mai mult pentru ca vei vedea ca oamenii vor cauta solutii. De la emigrare fiscala, la trecerea de la s.r.l., la alte forme", explica seful Deloitte.

Potrivit acestuia, cota unica de 16% e doar pe hartie. "Oricum, in realitate si acest 16 la suta, sunt vreo 22 la suta, daca incluzi toate componentele", a conchis Mucibabici.

Mucibabici, in prezent seful Deloitte Romania este fost bancher comercial in perioada 2001-2005, la Banca Tiriac, anterior lucrand la BNR. El a lucrat doi ani in cadrul FMI, fiind membru al Consiliului Director si consilier al directorului executiv pentru Olanda, Ucraina, Romania, Israel, Macedonia, Moldova, Cipru, Armenia si Georgia. Din 2003 pana in 2004 a fost membru in Consiliul de administratie al Biroului Roman de Credite. „