Producatorul suedez de electrocasnice Electrolux a anuntat luni ca in cel de-al treilea trimestru a consemnat un profit de 1,63 miliarde de coroane (160 milioane de euro), cu 92% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul scaderii materiilor brute si a reducerii costurilor, potrivit AFP. Analistii estimau ca Electrolux va afisa un profit de 782 milioane de coroane.

Totodata, compania a anuntat ca va inchide doua fabrici din Statele Unite, unde lucreaza 950 de angajati, in cadrul programului de reducere a costurilor. Productia fabricilor din Jefferson si Webster City din statul american Iowa va fi transferata in orasul Juarez din Mexic, costul relocarii fiind de 630 milioane de coroane. Fabrica din Jefferson isi va inceta productia in ultimul trimestru din 2010, iar cea din Webster City in trimestrul urmator.

Vineri, Electrolux a anuntat inchiderea unei fabrici din Spania si disponibilizarea a 450 de angajati.

Electrolux, care in ultimii ani a efectuat mai multe reorganizari cu scopul de a-si reduce costurile, a comunicat in luna decembrie ca intentioneaza sa elimine 3.000 de locuri de munca, pentru a face fata efectelor crizei economice.