Targul Tehnic International Bucuresti – TIB 2009 isi deschide portile pe 29 octombrie la Romexpo, cu o participare nationala mai slaba ca in anii anteriori, 8 judete neavand nicio firma reprezentanta la targ. Organizatorii au anuntat ca firmele romanesti au o reducere de 40%. Mai mult de jumatate dintre expozantii la TIB 2009 sunt companii straine.

"610 din companiile expozante sunt din 28 de tari. 10% dintre aceste companii sunt prezente pentru prima data la TIB. Suprafata totala de expunere, interioara si exterioara este de 18.000 metri patrati", a spus directorul Romexpo, Doru Simovici.

In perioada 28 – 31 octombrie 2009, va avea loc in Complexul Expozitional Romexpo cea de-a 35-a editie a Targului Tehnic International Bucuresti – TIB 2009. Pana luni, 26 octombrie, au confirmat participarea firme din Austria, Bulgaria, Croatia, Elvetia, Federatia Rusa, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ungaria, alte companii urmand sa se inscrie in perioada urmatoare.

"Romexpo organizeaza in aceeasi perioada cu TIB 2009 alte doua evenimente, in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica: Salonul Cercetarii (a 13-a editie) si Inventika - expozitie internationala de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi. Totodata organizam si a opta editie a Expo Petro Gas, expozitie internationala de utilaje echipamente si tehnologii pentru extractia si prelucrarea titeiului si gazelor naturale, la care participa 64 de firme, din patru tari: Austria, Germania, Romania si Ungaria", a spus Simovici.

Expozitia se va desfasura in paralel cu cea de-a 13-a editie a expozitiei internationale de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi – Inventika 2009 si cu cea de-a 8-a editie a expozitiei internationale de utilaje, echipamente si tehnologii pentru extractia si prelucrarea titeiului si gazelor naturale – Expopetrogas 2009, care se va desfasura in Pavilionul 18.