CFR Calatori intentioneaza sa achizitioneze 400 de vagoane de timp salon InterRegio, clasa intai si a doua, cu pana la un miliard de lei, fara TVA, si sa modernizeze 190 de vagoane cu maxim 317,3 milioane de lei, fara TVA, in urmatorii patru ani, potrivit unui anunt al companiei, citat de Mediafax. Astfel, din totalul vagoanelor noi pe care compania vrea sa le cumpere, 80 de unitati sunt de clasa intai si 320 pentru clasa a doua, iar din totalul celor care vor fi modernizate 40 sunt de clasa intai si 150 de clasa a doua.

Atat pentru achizitia vagoanelor noi, cat si pentru modernizarea celor vechi, CFR Calatori va incheia un acord cadru cu firma castigatoare in urma unei negocieri directe. Acordul cadru va contine contracte subsecvente ce vor fi atribuite la un interviu de sase luni. Primul contract este estimat ca va fi incheiat la pana la 31 decembrie. Ofertele pot fi depuse pana la 2 decembrie si respectiv 3 decembrie, urmand a fi deschise in aceeasi zi.

Acordurile sunt finantate de la bugetul de stat, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mic, se arata intr-un anunt al CFR Calatori.