Aproximativ 70% dintre romani nu ar putea trai mai mult de o luna cu banii pusi deoparte daca isi pierd locul de munca, releva un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob si preluat de Mediafax. Potrivit studiului, doar 15% dispun de economii care sa le asigure intretinerea pentru o perioada de sase luni pana la un an.

Sondajul arata ca 40% dintre romani au bani pentru mai putin de o luna, iar 29,35% dintre participantii au afirmat ca s-ar putea intretine 30 de zile din suma economisita.

Alti 15,87% dintre respondenti au spus ca isi pot acoperi cheltuielile de intretinere pentru o perioada de pana la trei luni, in timp ce 7,45% au economii pentru sase luni.

Doar 7,24% dintre participantii la sondaj au afirmat ca au bani pentru o perioada de pana la un an daca isi pierd jobul in aceasta perioada.

Sondajul a fost realizat online, la nivel national, in intervalul 19 octombrie-9 noiembrie, pe un esantion reprezentativ de 5.178 de respondenti. Cei mai multi dintre respondenti (28%) au fost din Bucuresti.