Consiliile de administratie ale companiilor aeriene British Airways si Iberia au discutii separate pentru a analiza o posibila fuziune, care va duce la crearea celei de-a treia mari companii aeriene din lume, potrivit Reuters. Compania mai arata ca pana in acest moment nu a fost luata nicio o decizie si nici nu exista garantii ca o asemenea tranzactie va avea loc.

"In urma speculatiilor de pe piata, British Airways confirma faptul ca consiliile de administratie ale British Airways si Iberia au astazi, 12 noiembrie, discutii separate pentru a analiza o posibila tranzactie", se arata intr-un comunicat al BA.

Potrivit Reuters, site-ul Finanzas.com a anuntat ca Iberia a decis sa accepte o fuziune cu British Airways, transportatorul spaniol urmand sa detina 45% din compania nou formata.

O sursa apropiata situatiei a declarat pentru agentia de stiri ca fuziunea se va finaliza, insa este prea devreme sa sa ajunga la un acord in aceasta saptamana.

Actiunile British Airways se apreciau cu 7,35% la ora 12:15 GMT, la 214,8 pence, iar titlurile Iberia cresteau cu 10,1%, la 2,19 euro.