Producatorul de otel german ThyssenKrupp a raportat pierderi record de 2,36 miliarde de euro in anul fiscal 2008-2009, pe fondul caderii pietelor de export, a costurilor ridicate de restructurare si a deprecierii activelor, potrivit AFP. Vanzarile grupului au scazut cu 24% in anul fiscal care s-a incheiat la 30 septembrie, ajungand la 40,6 miliarde de euro.

Conform AFP, pe langa otel, ThyssenKrupp mai produce lifturi, submarine si yachuri, insa doar divizia producatoare de lifturi a inregistrat o crestere a vanzarilor.

Grupul german a avut costuri suplimentare de 1,6 miliarde de euro, generate de constructia a doua noi fabrici, costuri cu restructurarea a 12.000 de locuri de munca si de deprecierea unor active.

ThyssenKrupp a decis sa inregistreze costuri maxime in anul fiscal 2008-2009, pentru a construi "o baza solida pentru a iesi din criza mai puternic", a declarat Ekkehard Schulz, presedintele grupului.

Reprezentantii producatorului de otel estimeaza ca in urmatorul an fiscal castigurile se vor imbunatati semnificativ, profitul inainte de taxe urmand sa se situeze intre 100 milioane de euro si 500 milioane de euro. De asemenea, si vanzarile se vor stabiliza, pe fondul revenirii economiei globale si, in special, a pietei otelului.