UPDATE Cristian Petrescu: Sterling vrea sa-si vanda concesiunile de la Marea Neagra. Sterling neaga informatia
UPDATE: Sterling Resources anunta insa ca nu intentioneaza sa vanda participarea sa de 32,5% din cele doua blocuri pe care le detine in Marea Neagra, precizand ca isi pastreaza angajamentul in vederea continuarii procesului de explorare inceput, prin asocierea, impreuna cu trei parteneri.
Cei trei parteneri ai Sterling sunt Melrose Resources, care detine 32,5%, Petroventures, care detine 20% si Gas Plus, cu o cota de participare de 15%.
"Asocierile (prin procesul de “farm-out” si “farm-in”) cu Melrose Resources, Petroventures si Gas Plus au fost deja anuntate public. Autoritatile romane au fost informate la momentul respectiv de fiecare asociere si in prezent suntem in plin proces de aprobare, astfel incat cei trei parteneri ai Sterling sa primeasca acceptul autoritatilor romane competente. Acesta este un proces normal, care se aplica fiecarei asocieri prin “farm-out”, tuturor companiilor care au contract cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM)", se mai arata in comunicat.
“Sterling nu intentioneaza sa-si vanda participarea in cele doua blocuri pe care le opereaza in Marea Neagra. Din contra, Sterling Resources isi continua investitiile si urmeaza toate procedurile necesare. Apreciem colaborarea profesionista cu expertii si conducerea ANRM, si suntem pregatiti sa continuam pasii necesari in vederea finalizarii procesului de acceptare a partenerilor nostri, de catre autoritatile romane competente”, a declarat in comunicat Stephen Birrell, vicepresedinte Sterling Resources.
Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrele XIII Pelican si XV Midia, intre ANRM si Sterling Resources Ltd., are o durata de 30 ani contractuali calculati de la data intrarii in vigoare a ESPA (n.r. adica a Contractului de Explorare si Impartire a Productiei incheiat intre Rompetrol SA si Enterprise Oil Exploration Limited si Canadianoxy (Romania) Ltd, la 6 august 1992), cu dreptul de prelungire cu o perioada aditionala de pana la 15 ani, conform prevederilor art. 27 alin. (2) din Legea Petrolului, potrivit actului aditional, scrie NewsIn.
Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana cu sediul la Calgary , Provincia Alberta.
Investitorul Sterling Resources Ltd. este listat la bursa din Toronto TSX Venture Exchange, actiunile sale tranzactionandu-se sub simbolul “SLG”.
Sterling Resources Ltd. desfasoara operatiuni petroliere in Marea Britanie (atat in Marea Nordului cat si pe uscat), in Franta si in Romania (atat pe uscat – Perimetrul Sud Craiova, cat si in Marea Neagra – Perimetrele Pelican si Midia).

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
retoric vorbind: De ce nu m-am nascut si eu prieten cu Tariceanu si Patriciu?
Ce daca sunt liberal in crez, sunt un liberal fara prieteni jmenari si atunci nu am mare suces in dezvoltarea prin mine insumi.
Mama lor de hoti imputiti.
Desi sunt liberal Antonescu nu primeste votu meu. Varfurile liberale ale PNL sunt niste ratati.
unul din giorgia sau kazahstan ar fi mai potrivit. sau chiar, lukoil, gazprom...
o fi in legatura cu vizita aia privata la privata ?!
Dupa vanzarea concesiunii, persoana juridica Sterling se va dizolva de urgenta, iar situatia juridica a contractului va fi ireversibila.
Bine lucrat, domnule Tariceanu.
dai in concesiune proprietatile statului catre firmele tale, apoi le vinzi pe profit pur, fara nicio investitie dupa o perioada de acalmie in care uita lumea.
firma noua n-are decat sa faca bors, oricum firma care a vandut se dizolva sa isi schimba statutul si astfel nu este reversibila tranzactia.
foarte inteligent nu ?
asta e numai un artificiu.
exista explotarile de calcar si marmura care au fost vandute lui patriciu si lui vantu pe nimic... si drepturi de exploatare pe 50 de ani cu niste redevente catre stat de 2-3% din banii incasati pe bogatiile minerale ale romaniei.
sau hrebenciuc, a vandut jumate din padurile din suceava, a primit concesii de la stat pe vremea lui nastase pe urmatorii 25 ani, dar el a vandut tot lemnul turcilor din portul constanta din primul an.
daca te duci prin suceava, te crucesti cand vezi dealuri intregi pline numai de cioate.