Sterling Resources vrea sa-si vanda concesiunile de la Marea Neagra, a declarat marti, la The Money Channel, Cristian Petrescu, membru in comisia de industrii din Camera Deputatilor, informatia fiind confirmata si de seful Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Patruti.

UPDATE: Sterling Resources anunta insa ca nu intentioneaza sa vanda participarea sa de 32,5% din cele doua blocuri pe care le detine in Marea Neagra, precizand ca isi pastreaza angajamentul in vederea continuarii procesului de explorare inceput, prin asocierea, impreuna cu trei parteneri.

Cei trei parteneri ai Sterling sunt Melrose Resources, care detine 32,5%, Petroventures, care detine 20% si Gas Plus, cu o cota de participare de 15%.

"Asocierile (prin procesul de “farm-out” si “farm-in”) cu Melrose Resources, Petroventures si Gas Plus au fost deja anuntate public. Autoritatile romane au fost informate la momentul respectiv de fiecare asociere si in prezent suntem in plin proces de aprobare, astfel incat cei trei parteneri ai Sterling sa primeasca acceptul autoritatilor romane competente. Acesta este un proces normal, care se aplica fiecarei asocieri prin “farm-out”, tuturor companiilor care au contract cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM)", se mai arata in comunicat.

“Sterling nu intentioneaza sa-si vanda participarea in cele doua blocuri pe care le opereaza in Marea Neagra. Din contra, Sterling Resources isi continua investitiile si urmeaza toate procedurile necesare. Apreciem colaborarea profesionista cu expertii si conducerea ANRM, si suntem pregatiti sa continuam pasii necesari in vederea finalizarii procesului de acceptare a partenerilor nostri, de catre autoritatile romane competente”, a declarat in comunicat Stephen Birrell, vicepresedinte Sterling Resources.

Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrele XIII Pelican si XV Midia, intre ANRM si Sterling Resources Ltd., are o durata de 30 ani contractuali calculati de la data intrarii in vigoare a ESPA (n.r. adica a Contractului de Explorare si Impartire a Productiei incheiat intre Rompetrol SA si Enterprise Oil Exploration Limited si Canadianoxy (Romania) Ltd, la 6 august 1992), cu dreptul de prelungire cu o perioada aditionala de pana la 15 ani, conform prevederilor art. 27 alin. (2) din Legea Petrolului, potrivit actului aditional, scrie NewsIn.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana cu sediul la Calgary , Provincia Alberta.

Investitorul Sterling Resources Ltd. este listat la bursa din Toronto TSX Venture Exchange, actiunile sale tranzactionandu-se sub simbolul “SLG”.

Sterling Resources Ltd. desfasoara operatiuni petroliere in Marea Britanie (atat in Marea Nordului cat si pe uscat), in Franta si in Romania (atat pe uscat – Perimetrul Sud Craiova, cat si in Marea Neagra – Perimetrele Pelican si Midia).