Nestle analizeaza posibilitatea de a face o oferta de preluare a companiei Cadbury, ce ar putea concura cu ofertele Kraft Foods si Hershey pentru achizitia producatorului de dulciuri, potrivit unor surse apropiate situatiei citate de Bloomberg. Acestea au mai aratat ca Nestle isi analizeaza optiunile impreuna cu mai multe banci si ar putea decide sa nu lanseze o oferta.

Saptamana trecuta, Hershey si Ferrero au anuntat ca evalueaza optiunile cu privire la depunerea unei oferte de preluare, insa, potrivit unor surse, este posibil ca Ferrero sa nu faca o astfel de oferta.

Oferta ostila de preluare a Cadbury de catre Kraft, in valoare de 17 miliarde de dolari, ar duce la formarea celui mai mare producator de dulciuri la nivel mondial, amenintand pozitiile Nestle si Hershey. O eventuala oferta din partea Nestle sau Hershey ar putea determina grupul Kraft sa isi majoreze oferta.

"Nu suntem surprinsi ca exista mai multe oferte, avand in vedere portofoliul foarte atractiv al Cadbury. Nestle nu parea interesat de Cadbury, insa dintr-o perspectiva defensiva, ar putea lua in considerare lansarea unei oferte si orice ar fi posibil", a declarat Erin Swanson, analist la compania americana Morningstar.