Rompetrol a depus toate documentele cerute de CNVM pentru ofertele de preluare a Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services, a declarat marti un oficial al companiei, care a mai precizat ca grupul este pregatit sa lanseze ofertele. Acesta nu a dorit sa comenteze asupra pretului sau a modului de calculare a pretului, spunand ca acesta tine cont de metodele prevazute de lege.

"Suntem pregatiti, am oferit toate documentele. Sper sa lansam cat mai curand oferta. Ofertele de preluare ar putea incepe maine, din punctul nostru de vedere", a declarat Dmitry Grigoryev, directorul financiar al Rompetrol.

El a spus ca Rompetrol ofera CNVM acces total la contractul incheiat intre Rompetrol Holding si KazMunaiGaz pentru achizitia participatiei de 75% din actiunile TRG, insa in anumite conditii. "Nu vrem ca informatiile sa se scurga catre public", a afirmat Grigoryev.

"Mai mult, grupul a transmis autoritatii pretul aferent tranzactiei din acest an dintre Rompetrol Holding si KazMunaiGaz privind achizitia pachetului de 25%, acord incheiat intre doua companii cu capital strain si care viza o alta companie straina", au mai aratat reprezentantii companiei petroliere.

Rompetrol va investi, in 2010, peste 240 milioane dolari in tarile in care activeaza

Totodata, reprezentantii Rompetrol au mai precizat ca, in 2010, grupul va investi peste 240 milioane de dolari in cele 12 tari in care activeaza, pentru dezvoltarea si consolidarea activitati. Dmitry Grigoryev a mai declarat ca Rompetrol este interesat de tarile care au iesire la Marea Neagra, grupul vizand si Turcia si Ucraina, unde ar putea intra pe piata de retail si distributie cu brandul Rompetrol

"Vrem sa ne intensificam prezenta in statele in care suntem prezenti si care au deschidere la Marea Neagra, iar Turcia si Ucraina sunt in atentia noastra", a afirmat Grigoryev.

In ceea ce priveste Romania, oficialul companiei a spus ca, gradual, tot ceea ce aduce profit va fi dezvoltat, iar ceea ce genereaza pierderi va fi eliminat.

El a adaugat ca in urmatorii doi ani va fi continuat programul de majorare a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia, cu circa 25%, pana la cinci milioane de tone de materie prima.