Ionut Popescu, consilier al premierului Emil Boc, a fost numit in functia de director general al Fondului Proprietatea de catre Consiliul de supraveghere al institutiei, care a hotarat si inlocuirea directorului economic si a directorului juridic. Totdata, Mircea Ursache a fost revocat, la cerere, din functia de presedinte al Consiliului de supraveghere, in locul sau fiind numita Gratiela Iordache.

"Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea s-a intrunit si a luat decizia revocarii mandatului actualilor membri ai Directoratului", se arata intr-un comunicat al Fondului Proprietatea.

Din Directoratul Fondului Proprietatea faceau parte Daniela Lulache in calitate de director general al FP, Mihai Darie – director economic si Laura Constantin – director juridic. Pe langa functia de director general, Ionut Popescu va mai ocupa si functia de presedinte al noului Directorat, in vreme ce Cristian Busu a fost numit in postul de director economic, iar in functia de director juridic a fost numita Valeria Nistor.

"La cererea domnului Mircea Ursache, presedintele Consiliului de supraveghere, a fost aprobata revocarea sa din functia de presedinte. In locul sau, a fost numita doamna Gratiela Iordache. Componenta Consiliului de supraveghere a ramas neschimbata", se mai arata in comunicat.

Din mai 2008, Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist, de un Consiliu de Supraveghere, format din sapte membri, si un directorat, format din trei membri. Directoratul a asigurat conducerea executiva a Fondului.

Fondul Proprietatea a fost creat ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de bunuri in timpul regimului comunist.