Asiguratorul Euroins Romania a lansat joi o polita de asigurare impotriva virusului A/H1N1, care costa in medie 30-35 euro pe an, limita de despagubire in caz de deces fiind de 5000 de euro, a declarat pentru HotNews.ro Catalin Chiriac, director adjunct al companiei. Noul produs este de fapt un supliment la polita de baza, numita asigurarea de accidente, la care prima de asigurare este in medie de 50 de euro pe an.

"Asigurarea impotriva virusului A/H1N1 este un supliment la polita de baza, numita asigurarea de accidente, la care prima de asigurare este in medie de 50 de euro. Acest supliment, a carui prima de asigurare este in medie de 30-35 euro pe an, ofera in caz de deces: 5000 de euro limita de despagubire, in caz de spitalizare: 20 de euro pe zi, dar nu mai mult de 45 de zile de spitalizare, iar in cazul convalescentei se asigura 15 euro pe zi pentru o perioada de maxim 60 de zile", a declarat pentru HotNews.ro Catalin Chiriac, director adjunct al EuroIns Romania.

Conform datelor asiguratorului, in cazul acestei polite perioada de asigurare este de un an, dar nu mai putin de 3 luni, fiind valabila pe teritoriul Romaniei, cu posibilitate de extindere a valabilitatii. In categoria riscurilor asigurate intra convalescenta, spitalizarea si decesul.

Datele Ministerului Sanatatii arata ca pana in prezent, in Romania, virusul A/H1N1 a provocat moartea a 73 de persoane.