Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producator de bere din lume, va renunta la 10% din cei 8.000 de angajati pe care ii are in Europa, a declarat vineri un purtator de cuvant al companiei, citat de AFP.

"Din cauza trendului in general descendent in ceea ce priveste consumul de bere in Europa, este prevazut ca numarul angajatilor sa fie redus cu 10%, in special in Belgia, Germania, Marea Britanie, Olanda si Luxemburg", a anuntat Karen Couck, care a adaugat ca planurile au fost comunicate joi reprezentantilor angajatilor.

Decizia a provocat reactii dure din partea angajatilor. Joi, dupa anuntarea disponibilizarilor, mai multi angajati de la o fabrica Anheuser-Busch InBev din estul Belgiei au sechestrat circa 10 directori.

In cursul diminetii de vineri, un reprezentant al sindicalistilor de la fabrica Jupiter a afirmat ca managerii "au fost eliberati in jurul orei 2.30 AM, ora locala".

Denis Gobert a anuntat ca fabrica produce din nou insa "nimic nu intra si nu iese din intreprindere". El a avertizat ca in zilele urmatoare vor avea loc si "alte actiuni simbolice".

In octombrie 2009, Anheuser-Busch InBev (AB InBev) a anuntat ca vinde operatiunile sale din noua tari est-europene, inclusiv Romania, catre fondul de investitii CVC Capital Partners, pentru 2,23 miliarde dolari. Tranzactia a fost finalizata in decembrie 2009.