Heineken Romania a decis sa transfere productia de la fabrica de bere din Hateg catre celelalte fabrici ale sale, pentru a-si consolida pozitia pe piata berii, se arata intr-un comunicat al companiei. In urma acestei decizii, 98 de angajati vor fi disponibilizati.

"Pentru a-si consolida pozitia competitiva pe piata berii din Romania, Heineken Romania a decis sa transfere productia de la fabrica de bere din Hateg catre celelalte fabrici ale sale din Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta. Transferarea productiei de la fabrica din Hateg catre celelalte fabrici a fost o decizie luata in contextul economic actual, cu scopul de a optimiza productia si de a consolida pozitia companiei Heineken in Romania, pe termen lung", se arata in comunicat.

“Decizia de a transfera productia de la Hateg catre celelalte fabrici a fost luata dupa o analiza foarte atenta a tuturor optiunilor, tinand cont de interesul intregii companii si al tuturor angajatilor sai. Prioritatea noastra in acest moment este sa avem grija de angajatii care vor fi afectati de aceasta decizie. Scopul nostru este sa ne desfasuram activitatea in Romania pe termen lung, intr-un mod eficient si responsabil si sa ne consolidam pozitia competitiva pe piata", a declarat Jan Derck van Karnebeek, general manager Heineken Romania.

Conform reprezentantilor companiei, pe langa pachetele de compensatii financiare oferite tuturor celor disponibilizati, Heineken va deschide in zona un centru de reorientare profesionala, pentru a le acorda fostilor angajati suport profesional si asistenta specializata. Totodata, compania le va oferi acestora cursuri privind accesarea de fonduri europene.

Potrivit lui Jan Derck van Karnebeek, berea Hategana, care era produsa la aceasta fabrica, va fi fabricata in continuare la celelalte fabrici ale Heineken din Romania, pastrand reteta originala. Pe langa Hategana, la fabrica din Hateg mai erau produse ocazional si berile Bucegi si Golden Brau.

In luna octombrie a anului trecut, Heineken Romania a renuntat la productia de malt in sectiile fabricilor de la Hateg, Craiova si Miercurea-Ciuc si a disponibilizat 61 de angajati. La acel moment, reprezentantii companiei aratau ca renuntarea la productia de malt nu va afecta productia de bere la fabricile din Romania, Heineken urmand sa achizitioneze malt de la furnizori.

Heineken ramane astfel cu patru fabrici de bere in Romania, situate in Constanta, Craiova, Miercurea-Ciuc si Targu Mures si 1.100 de angajati.