Intel anunta rezultate financiare care uimesc analistii pietei
Prima companie importanta care isi anunta rezultatele financiare pentru sfarsitul lui 2009 a anuntat un profit de 2,3 miliarde sau 40 de centi pe actiune, pe ultimele trei luni din anul trecut.
Veniturile companiei au fost mai mari de aproape 10 ori fata de aceeasi perioada din 2008.
Vanzarile au crescut cu 29% la 10,6 miliarde de dolari, dupa ce Intel a reusit sa vanda mai multe microcipuri, majoritatea la un pret mai mare decat in trecut, scrie AP.
Intel a afisat, de asemenea, cea mai mare marja de profit din istoria sa, 64,7%.
„Abilitatea noastra de-a lungul timpului in aceasta afacere demonstreaza ca microprocesoarele sunt indispensabile pentru lumea moderna in care traim”, a spus intr-o declaratie de presa presedintele si directorul executiv al Intel, Paul Otellini.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Exista vreo firma romaneasca de productie cu o asemenea rata de profit?
Conform site-ului lor si excluzand cele cateva zeci de centre de cercetare (marea majoritate in US, EU, Israel, Japonia, dar) Intel dispune de:
- 15 wafer fabs in 9 locatii : Chandler, Arizona; Santa Clara, California; Colorado Springs, Colorado; Hudson, Massachusetts.; Rio Rancho, New Mexico; Hillsboro, Oregon; Leixlip, Ireland; Ierusalim, Israel; Kiryal Gat, Israel
- 6 linii pt. testare si/sau asamblare in afara US/ EU: Shanghai, China; Chengdu, China; San Jose, Costa Rica; Kulim, Malaezia; Penang, Malaezia; Cavite, Filipine
http://seattletimes.nwsource.com/html/businesstechnology/2003658346_intelisrael09.html
Functioneaza acolo cateva intreprinderi "Intel" insumand 8000 de angajati, ele avand o pozitie proeminenta in cadrul companiei, in cercetarea si productia microprocesoarelor.
2. Intel a platit AMD 1.5 miliarde dolari pentru ca AMD sa renunte la procesele intentate Intel pentru incalcarea de brevete/patente si practici anticoncurentiale.
3. Cu banii care ii dai pe un procesor Intel iti poti cumpara unul AMD iar cel din urma este cam de 2 ori mai performant decat cel produs de Intel.
Intr-adevar Intelul detine in momentul de fata cele mai performante procesoare dar raportul calitate/pret lasa de dorit.
dar punctul 3 e o tampenie sforaitoare. de cel putin 2-3 ani, amd-ul este pe nicaieri. noroc cu xbox-ul (ati) shi cam atata.
shi pret/calitate este in avantajul intel. amd-ul nu au concurent pentru core 2 duo.
probabil ca esthi fan amd, shi eu am fost, dar nu ma mai cramponez in asta.
Compara in orice test un Phenom II X4 965 cu Intel Core 2 Quad Q9550 (Yorkfield 4c) si apoi compara-le si la pret. Nu mai tot veni aici sa vorbesti in necunostiinta de cauza.
Daca te referi la procesoarele AMD si Intel pt laptopuri sunt de acord ca AMD-ul nu l-as recomanda nimanui pentru asa ceva.
Apoi mai vezi raportul performanta/pret si la placile NVidia si placile ATI(AMD).
Tot tema de casa vezi cat costa placile de baza cu chipset Intel fata de placile de baza cu chipset AMD. In plus mai adaugam ca chipseturile Intel al placilor de baza lucreaza doar cu memorii RAM registered (adica branduri de renume gen Corsiar etc) ceea ce iti creste iarasi pretul de achizitie al sistemului dar nu neaparat si performanta!