Retailerul IT&C Flamingo International are nevoie de o infuzie de capital de 4-5 milioane de euro, pentru accelerarea afacerilor, cresterea vanzarilor si intrarea pe profit, a declarat marti Adrian Olteanu, directorul general adjunct al companiei, citat de NewsIn.

"In prezent, odata cu declansarea procedurii de intrare in insolventa, nu mai exista presiunea achitarii creditorilor, insa avem nevoie de resurse financiare pentru accelerarea procesului de busines pentru a obtine profit si pentru a creste vanzarile. Cred ca o infuzie de 4-5 milioane de euro ar fi suficienta", a spus Adrian Olteanu.

Acesta a explicat ca banii ar putea veni de la actionarii majoritari ai companiei. "Suntem in discutii intense cu actualii actionari care par a fi interesati sa investeasca", a precizat Olteanu.

Datorii de 53 milioane euro catre creditori

Adrian Olteanu a mai precizat ca retailerul si-a diminuat cheltuielile cu peste 60%, dupa ce in 2009 a inchis circa 30 de magazine si a redus numarul angajatilor de la 1.300 la 500. "Am diminuat cheltuielile constant pe intreg parcursul anului 2009, in principal revizuind contractele de chirie si schema de personal", a spus Olteanu.

"In acest moment nu vrem sa mai inchidem alte magazine pentru ca acestea pe care le avem sunt bine pozitionate. Cu toate acestea suntem in discutii cu unii proprietari in privinta micsorarii chiriilor si poate vom mai inchide din unitati daca nu ne intelegem, pentru ca nu vrem sa mai pierdem bani", a continuat Olteanu.

De asemenea, directorul general adjunct al Flamingo a mai spus ca, pentru reducerea cheltuielilor, compania a renuntat anul trecut si la flota de masini utilizata pentru livrari.

Cu toate acestea, Flamingo are in prezent datorii de circa 53 milioane de euro, dintre care 33 milioane de euro la bancile creditoare, iar restul catre furnizori.

Retailerul IT&C a intrat in reorganizare judiciara in data de 10 decembrie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a aprobat cererea depusa de companie. Casa de Insolventa Transilvania a fost numita administator judiciar al Flamingo International.

In ziua anterioara, actiunile Flamingo International au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, in vederea "mentinerii unei piete ordonate si a asigurarii accesului egal la informatia necesara deciziei de a investi (protectia investitorilor)". La momentul suspendarii de la tranzactionare, actiunile companiei erau transferate cu 0,0217 lei, in scadere cu 14,90% fata de referinta.

Retailerul de produse electronice Flamingo International si-a adancit puternic pierderile in primele noua luni din acest an, la 35,37 milioane lei (8,34 milioane euro), fata de intervalul ianuarie-septembrie 2008, cand compania raportase o pierdere de 3,68 milioane lei, potrivit NewsIn.

Cifra de afaceri a Flamingo a ajuns la 541,29 milioane lei (128 milioane euro), in primele noua luni din 2009, cu 26% mai mica decat cea raportata in aceeasi perioada din 2008, de 728,34 milioane lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12% din capital, iar Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.

De asemenea, in urma cu doua luni, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu.