De la 1 aprilie 2010, persoanele obeze vor plati aproape dublu pentru un bilet de avion al Air France- KLM, a anuntat marti seara purtatorul de cuvant al companiei aeriene, Monique Matze, citate de AFP. Obezii vor avea de achitat 75% din pretul celui de-al doilea loc in avion si un supliment pentru propriul loc, a mai precizat Matze.

„Decizia a fost luata din ratiuni de securitate”, a explicat ea. Potrivit normelor de zbor, latimea scaunului din avion este de 43 de centimetri in cazul curselor obisnuite si de 44 de centimetri in cazul avioanelor transoceanice.

In urma cu 3 ani, Air France a fost condamnata la plata unei amenzi pentru ca a obligat un pasager obez la plata a doua locuri, acesta neincapand pe un singur scaun. Justitia franceza a invocat atunci ca acest lucru nu figura in conditiile generale de vanzare a biletelor.

In 2009, compania a emis o „recomandare” sfatuind persoanele corpolente sa isi rezerve si un al doilea loc din motive de securitate. Diverse organizatii non-guvernamentale au anuntat ca vor ataca decizia Air France in instanta.