Constructorul de automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a avut anul trecut un profit de 230,28 milioane lei, in crestere cu 3,7% fata de 2008, conform datelor publicate de companie intr-un proiect de fuziune cu Auto Chassis International Romania, scrie Mediafax.

In 2008, compania raportase un profit net de 222,02 milioane lei.

La finele anului trecut, potrivit situatiei patrimoniale, creantele Automobile Dacia se ridicau la 851,99 milioane de lei, din care creantele comerciale insumau 651,02 milioane de lei, in timp ce datoriile totalizau 1,51 miliarde de lei, cea mai mare parte, de 96%, fiind reprezentate de cele comerciale.

"Absorbtia Auto Chassis International Romania de catre Automobile Dacia vizeaza simplificarea organizarii juridice a grupului Renault in Romania, facilitand coordonarea activitatilor de fabricatie motoare, cutii viteza si sasiuri si limitand eventualele restrictii juridice si administrative impuse de mediul social si economic romanesc", se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

Documentul cuprinde informatii care nu au fost auditate si nu au fost aprobate de actionari, au declarat reprezentantii Dacia, contactati de Mediafax.

"Raportul final va fi modificat/aprobat de catre AGA in care se va decide fuziunea, in primavara. Rezultatele oficiale vor fi date publicitatii dupa modificarea/aprobarea lor de catre AGA", conform acestora. Totodata, Dacia precizeaza ca documentul contine un bilant estimativ al fuziunii si nu are valoare de declaratie in fata autoritatilor.

Fuziunea va avea ca efect reducerea considerabila a costurilor administrative si operationale, cu implicatii asupra profitabilitatii societatii, castigurile identificate si cifrate, rezultate in urma operatiunii.

Auto Chassis International (ACI) a fost fondata in 1999 ca entitate a grupului Renault, iar filiala din Romania a fost infiintata in anul 2002.

Firma produce sasiuri pentru Dacia si Renault.