Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu, cere infiintarea unei comisii de ancheta a Senatului privind modul in care compania ENEL isi respecta obligatiile asumate prin contractul de privatizare. Anca Boagiu, senator ales in sectorul 2 al Capitalei, spune ca doreste sa aduca in atentia Senatului "abuzurile pe care le savarseste compania ENEL in raport cu cetatenii".

  • ”Cetatenii din cartierele Andronache si Creanga, din sectorul 2, se confrunta cu intreruperi periodice ale furnizarii energiei electrice, mai ales in perioada iernii. In cele doua cartiere locuiesc aproximativ 30.000 de persoane, iar intreruperea furnizarii energiei electrice a afectat si sistemele de incalzire a locuintelor intrucat acestea se bazeaza pe centrale termice individuale. Compania ENEL, cea care ar fi trebuit sa modernizeze si sa extinda retelele de furnizare a energiei electrice din Bucuresti, trateaza cu dispret problemele cu care se confrunta cetatenii, refuzand sa raspunda la memorii, iar telefoanele pentru semnalarea defectiunilor din retea sunt constant inchise", se arata intr-un comunicat al senatorului Anca Boagiu, remis HotNews.ro.
  • "Am adresat o solicitare Comisiei pentru Privatizare si Activele Statului pentru a declansa procedura de anchetare a modului in care compania ENEL respecta prevederile contractului de privatizare si planul de investitii prin care sa se realizeze modernizarea si extinderea retelelor. Astfel de companii, care au venit in Romania sperand intr-un profit facil, trebuie sa inteleaga ca suntem un stat membru al Uniunii Europene, iar institutiile statului isi fac datoria si isi apara cetatenii", se mai arata in comunicat.

Saptamana trecuta, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, i-a cerut ministrului Economiei, Adriean Videanu, rezilierea urgenta a contractului cu Enel, sustinand ca aceasta companie ar fi "total depasita de situatia din teren", dovada stand intreruperile tot mai dese ale energiei electrice.

Neculai Ontanu a acuzat si faptul ca opririle tot mai dese de curent, pe durate tot mai mari, genereaza miscarile sociale, dupa ce in jur de 50 de persoane au iesit in strada, joia trecuta, si au blocat strada Peris din cartierul Andronache din Capitala, dupa ce au ramas fara curent electric.