Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea a hotarat luni reducerea salariului directorului general al institutiei la 4.800 de lei lunar, urmand ca acesta sa nu mai beneficieze de niciun alt fel de venituri, precum salarii compensatorii sau bonusuri de performanta, se arata intr-un comunicat al FP. De asemenea, s-a stabilit ca indemnizatia presedintelui Consiliului de supraveghere sa reprezinte 50% din salariul directorului general, iar cea a unui membru sa fie in cuantum de 35% din aceeasi suma.

In ultima vreme a fost dezbatuta intens tema salariilor foarte mari pe care unii dintre cei care conduc companii la care statul este actionar majoritar le incaseaza.

Astfel, HotNews.ro a dezvaluit, la sfarsitul anului trecut, ca directorul Eximbank, Ionut Costea, castiga 89.062 de lei pe luna fara alte stimulente, adica 20.760 de euro.

De asemenea, Daniela Lulache, fostul director al Fondului Proprietatea, si alti doi membri ai directoratului institutiei au primit la finele anului trecut salarii compensatorii de peste 450.000 euro dupa ce au fost revocati din functie.

La acea data, Mircea Ursache fost presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea arata ca noua conducere a FP, formata din Ionut Popescu - director general, Cristian Busu - director economic si Valeria Nistor - director juridic, vor primi compensatii similare daca vor fi inlaturati din functii.

La presiunea publicului, Ionut Popescu, noul sef al FP, a cerut reducerea salariului de la 13.000 de euro lunar la 1.200, respectiv la nivelul unui secretar de stat. Astfel, in cadrul celei mai recente Adunari Generale a Actionarilor, Ionut Popescu a cerut Consiliului de Supraveghere ca salariul sau sa fie redus la 4.800 de lei.

Totodata, Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, care s-a intrunit luni pentru prima oara, dupa alegerile din Adunarea Generala a Actionarilor, a reconfirmat-o pe Gratiela Iordache, secretar de stat in Ministerul Finantelor, in functia de presedinte al Consiliului.