Angajatii uzinei Dacia vor lucra, incepand de luna aceasta, si sambata, in doua schimburi, pentru a creste capacitatea de productie. Anuntul a fost facut de Jerome Olive, directorul general al companiei, pentru Mediafax.

  • "In prezent, cadenta de productie la Mioveni este de 1.350 de unitati pe zi, iar, incepand din martie, zilele de lucru se vor extinde si la zilele de sambata, cand se va munci in doua schimburi. Ne adaptam productia la cerere, iar mixul actual, de cinci modele, este programat sa faca fata cererii", a declarat Jerome Olive, prezent la Salonul Auto de la Geneva cu ocazia lansarii Daciei Duster.

Jerome Olive a explicat ca uzina Dacia poate produce 350.000 de unitati anual, iar in perioada urmatoare, o parte semnificativa dintre acestea va fi modelul Duster.

Referindu-se la Duster, Jerome Olive spune ca modelul nu are concurent pe acest segment, la un asemenea pret (intre 10.500 si 15.600 de euro, cu TVA inclus, in functie de versiune) nu poate fi achizitionat decat un SUV second hand.

Pe langa modelul Duster, prezentat, marti, in premiera la Salonul Auto de la Geneva, Dacia mai produce sase modele de masini: Logan Berlina, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero si Dacia Sandero Stepway.