Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, sa aloce un sprijin financiar in valoare de 1 milion de lei pentru Institutul Cantacuzino, in vederea obtinerii autorizatiei de fabricare a vaccinurilor. "Sa aprobam, in baza propunerii Ministerului Sanatatii, un sprijin financiar de 10 miliarde de lei vechi pentru Institutul Cantacuzino, astfel incat pana pe 15 aprilie cel tarziu, sa obtina autorizatia de fabricatie si toate documentele legale", a precizat premierul Emil Boc.

Banii vor fi utilizati atat pentru obtinerea autorizatiei, cat si pentru cumpararea de echipamente.

Agentia Nationala a Medicamentului a retras, in luna februarie, licenta Institutului Cantacuzino, astfel ca acesta nu mai poate produce vaccinuri, cu toate ca era singurul din tara care facea acest lucru. Autorizatia a fost retrasa deoarce expirase standardul de bune practici de fabricatie.

"Institutul Cantacuzino produce cam 10-12 tipuri de vaccin. Odata cu retragerea licentei de catre Agentia Nationala a Medicamentului, productia acestor vaccinuri este oprita, si ma refer atat la vaccinul gripal, vaccinul BCG, dar si la cel impotriva tetanosului, antirabic si altele", a declarat, atunci, directorul institutului, Radu Iordachel.