EADS a anuntat vineri ca Premium Aerotec va investi 45 de milioane de euro intr-o noua uzina de productie de componente aeronautice la Brasov, potrivit trader-finance.fr.

Uzina va fi integrata unitatilor de productie ale grupului din Germania, la Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel.

In urma acestei investitii, vor fi create 300 de locuri de munca.

Premierul Emil Boc anuntase joi ca investitia initiala va fi de 45 de milioane de euro dar va ajunte, in timp, la 90 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

Fabrica de componente pentru aeronavele Airbus, a carei constructie va incepe in saptamanile urmatoare la Ghimbav, in colaborare cu firma de stat IAR Brasov, va genera in urmatorii zece ani o cifra de afaceri de 700 milioane de euro si va crea 700 locuri de munca.

IAR Brasov a semnat, joi, un acord cu compania Premium Aerotec, divizie a grupului european EADS, pentru constructia fabricii.

Prima etapa a proiectului, constand in 10.000 metri patrati de hale industriale si birouri, va fi finalizata in 2010, iar investitia completa va fi inaugurata la finele anului 2011. Intr-o prima faza vor fi angajate 300 de persoane, iar ulterior inca 200. Impreuna cu partenerii fabricii si furnizori din industria de aviatie, vor fi create in total circa 700 de locuri de munca.

La fabrica respectiva va incepe in septembrie productia de parti de fuselaj pentru 90 de avioane Airbus pe an.

Investitia directa a Premium Aerotec va fi de 45 milioane de euro. Partenerii si furnizorii companiei vor aloca o suma similara, astfel incat investitia totala va ajunge la 90 milioane de euro.

Contractul dintre cele doua companii vizeaza constituirea unui drept real de superficie pentru o suprafata de teren de 60.000 metri patrati in incinta IAR.