Alico, actionarul majoritar al Alico Romania (fosta Aig Life), va fi vanduta catre Metropolitan Life (MetLife) pentru aproximativ 15,5 miliarde dolari intr-o tranzactie constand in numerar si titluri de valoare MetLife, a anuntat luni grupul american AIG. Oficialii Alico Romania vad in aceasta tranzactie o veste buna, in conditiile in care vor avea sprijinul unui actionar puternic si stabil.

"Este o veste buna pentru noi pe care dorim sa o transmitem si clientilor si partenerilor nostri. Clientii vor avea beneficiul de a afla ca Alico este sprijinita de un actionar nou puternic, stabil si recunoscut, ceea ce le va da increderea de a-si pastra si dezvolta portofoliul de polite la noi. In urma acestei tranzactii, clientii vor fi, de asemenea, asigurati ca politele lor vor ramane in siguranta, ca nu vor fi schimbati termenii si conditiile politelor existente si vor pastra in continuare relatia cu agentul/broker-ul lor si cu operatiunea noastra locala”, a precizat Theodor Alexandrescu, Director General Alico Asigurari Romania.

Aproape 51 miliarde dolari din doua tranzactii, pentru restituirea datoriei catre guvernul american

Saptamana trecuta, American International Group (AIG) a anuntat vanzarea diviziei de asigurari din Asia grupului britanic Prudential pentru aproximativ 35,5 miliarde de dolari, pentru restituirea datoriei catre guvernul american, care a salvat asiguratorul american de la faliment.

“Aceasta vanzare este un pas important pentru restituirea imprumutului catre Guvern. ALICO este un asigurator de viata international unic si consideram ca aceasta alaturare de succes va imbunatati potentialul companiei pe termen lung. Prin vanzarea Alico, impreuna cu vanzarea AIA catre Prudential plc anuntata saptamana trecuta, vom genera 50,7 miliarde dolari obtinute doar din aceste doua tranzactii, reprezentand 31,6 miliarde dolari in numerar pentru restituirea sumei catre BRFNY, in plus alte aproximativ 19,2 miliarde dolari constand in titluri de valoare ce in timp vor fi vandute pentru a acoperi datoria catre Guvern”, a declarat Harvey Golub, Presedinte al Consiliului de Administratie AIG.

Tranzactia dintre Alico si MetLife se estimeaza ca va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, dupa ce vor fi primite toate aprobarile legale necesare. In Romania, AIG Life Asigurari Romania a anuntat in luna ianuarie a acestui an schimbarea denumirii in Alico Asigurari Romania, preluand astfel numele actionarului majoritar, American Life Insurance Company (Alico). De asemenea, odata cu preluarea noului nume, Alico Asigurari Romania, si AIG Fond de Pensii, companie sub actionariatul Alico Asigurari Romania, si-a anuntat schimbarea denumirii in Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Grupul American International Group (AIG), odata cel mai mare asigurator din lume, a fost salvat de la faliment in luna septembrie 2008, in timpul crizei creditelor, printr-un ajutor guvernamental de peste 170 de miliarde de dolari, statul preluand in schimb 80% din actiunile companiei.