Pavilionul Romaniei de la Expozitia Mondiala de la Shanghai 2010, care se va deschide pe 1 mai, este un mar verde si o felie decupata din el si se numeste Greenopolis. Marul reprezinta, potrivit MAE, sănătate, cunoaştere, prospeţime, tentaţie, eternitate, regenerare. Un oras ecologic, o viata sanatoasa si o dezvoltare sustenabila - acestea sunt conceptele pe care vrea sa le transmita Rormania. Pavilionul are 2000 de metri patrati si se afla in zona C a expozitiei.

China este prima tara emergenta care gazduieste o expozitie mondiala, care se va desfasura pe durata a 184 de zile, in perioada 1 mai-31 octombrie. Se asteapta participarea a 200 de tari si organizatii internationale si un numar de circa 70 de milioane de vizitatori. Tema expozitiei e "Better City, Better Life".

Marul Romaniei are spatiu expozitional, spatiu pentru manifestari culturale, pentru concerte, un restaurant cu specific romanesc, sala de conferinte. Pe site-ul MAE apar manifestari programate sa se desfasoare in pavilionul romanesc, iar ele sunt expozitii de produse romanesti industriale, din sectorul IT si comunicatii, expozitie de vinuri romanesti, vor exista zile ale modei romanesti, precum si concerte.