Grupul Allianz a inregistrat anul trecut in Europa Centrala si de Est un nivel al primelor brute subscrise (agregat asigurari generale si de viata) de peste 3,6 miliarde euro, in scadere cu 2% fata de anul anterior, in timp ce profitul operational realizat in regiune a scazut cu 12% pana la 306 milioane euro, arata datele Allianz-Tiriac Asigurari.

“Tinand cont de faptul ca am operat intr-un mediu economic dificil, putem spune ca rezultatele anului 2009 sunt bune. Atat valoarea primelor brute subscrise, cat si cea a profitului operational au evoluat conform asteptarilor noastre, in ciuda volatilitatii ratelor de schimb valutar. ECE ramane o regiune de crestere importanta pentru Allianz", a spus Werner Zedelius, membru al Board-ului Allianz SE, responsabil cu activitatea pe pietele in dezvoltare.

In Romania, Allianz-Tiriac Asigurari a realizat anul trecut venituri din prime brute subscrise din activitatea de asigurari generale si de viata de 305 milioane de euro, conform standardelor de contabilitate internationale (IFRS), in timp ce profitul operational a fost de sapte milioane euro.

Pe segmentul asigurarilor generale, grupul Allianz a inregistrat in regiune anul trecut prime brute subscrise in valoare de 2,6 miliarde euro, in scadere cu 14% fata de 2008, in timp ce profitul operational s-a diminuat cu 23% pana la 230 milioane euro.

In Romania primele brute subscrise pe segmentul de asigurari generale s-au situat la 282 milioane de euro, conform IFRS, Allianz-Tiriac contribuind, astfel, cu 11% la realizarea veniturilor din asigurari generale ale Allianz in tarile din zona ECE (Bulgaria, Cehia, Croatia, Polonia, Romania, Rusia/CSI, Slovacia si Ungaria).

Pe segmentul asigurarilor de viata, grupul Allianz a obtinut in regiune anul trecut venituri din prime brute subscrise de un miliarde de euro, in scadere cu 9% fata de 2008, in timp ce profitul operational a crescut cu 59% pana la 76 milioane euro. Pe acest segment, Allianz-Tiriac a inregistrat anul trecut venituri din vanzarea de polite de asigurari de viata de 23 milioane euro si un profit operational de doua milioane euro.

Pe termen mediu si lung, oficialii grupului Allianz tintesc pentru zona Europei centrale si de Est un ritm de crestere a afacerilor cel putin egal cu cel al economiilor individuale ale tarilor din regiune.