Omniasig Vienna Insurance Group a inregistrat anul trecut un profit net, conform Standarelor internationale de raportare financiara (IFRS) de 43,87 milioane lei, in scadere cu 69,1% fata de anul 2008 cand asiguratorul raportase un profit net de 142,23 milioane lei, a anuntat joi compania. Omniasig a inregistrat anul trecut venituri din prime brute subscrise, conform standardelor IFRS, de peste 1,1 miliarde lei, cu 5,68% mai putin decat in 2008, in timp ce valoarea despagubirilor platite a crescut cu 21,7% pana la 904,9 milioane lei.

In privinta veniturilor inregistrate in 2009, oficialii Omniasig declara ca "scaderea de cateva procente se datoreaza interconectarii industriei asigurarilor cu multe alte segmente importante ale economiei, respectiv: segmentul auto, leasing, bancar si imobiliar, acestea fiind cele mai afectate de criza economica mondiala".

Ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat, respectiv de 81,40%, au avut-o asigurarile auto. Ramura asigurarilor Casco a ramas la acelasi nivel de anul trecut, inregistrand o valoare a primelor brute subscrise de 635,17 milioane lei. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), compania a inregistrat o scadere a primelor brute subscrise de 3,51%, atingand valoarea de 272,02 milioane lei. Atat ramura RCA, cat si cea a asigurarilor Casco au inregistrat cresteri semnificative la valoarea daunelor platite, astfel: de 27,45% la Casco si de 26,32% la RCA, comparativ cu anul anterior.

Asigurarile de raspundere civila generala au inregistrat in 2009 o crestere de 19,23% fata de anul anterior, ajungand la o valoare a primelor brute subscrise de 17,29 milioane lei.

In privinta strategiei pe 2010, oficialii Omniasig sustin ca aceasta se va axa pe "promovarea, dezvoltarea si cresterea liniilor de asigurare non-auto". Un alt element al strategiei vizeaza si "monitorizarea si gestionarea mai eficienta a segmentului de asigurari auto, atat din punct de vedere al stabilirii tarifelor, precum si al solutionarii cat mai rapide a daunelor".

Omniasig, companie parte a grupului Vienna Insurance Group, ocupa locul al doilea pe piata asigurarilor generale din Romania, cu o cota de piata de 15,70%.