Miliardarul britanic si fondatorul Virgin Richard Branson si-a reconfirmat marti interesul in preluarea unei banci engleze, anuntand ca va depune o oferta pentru cele 318 agentii ale RBS scoase la vanzare, au declarat pentru presa de specialitate surse apropiate tranzactiei.

Termenul limita de depunere a ofertelor expira la miezul noptii de marti spre miercuri, pana acum fiind deja depuse oferte din partea Banco Santander SA (STD) si National Australia Bank Ltd., dar lista finala ar putea include si pe spaniolii de la Banco Bilbao

Pretul mediu pe agentie RBS este de 3,14- 6,28 mil. lire, considerat destul de "piperat" de investitori

Cat costa o agentie RBS?

Vizcaya Argentaria SA. Branson i-a vandut investitorului american Wilbur Ross 21% din Virgin Money, compania de servicii financiare pe care o detine, tranzactia insumand 100 milioane de lire sterline.

Pretul estimat al celor 318 agentii este intre 1 si 2 miliarde de lire. Virgin Money, care a mai achizitionat in acest an si mica banca Church House Trust, va beneficia din partea lui Wilbur Ross de un fond de 500 de milioane de lire pentru a oferta agentiile RBS, au mai declarat sursele citate de presa de specialitate.