Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in luna februarie cu 2,9%, comparativ cu luna precedenta, avans inregistrat pe toate segmentele acestui sector, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Comparativ cu aceeasi luna din 2009, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a scazut cu 8,1%.

Crestere cu 2,9% a afacerilor din comertul cu amanuntul din cea de-a doua luna a anului s-a datorat avansului cu 4,6% a vanzarilor de produse nealimentare si a majorarii cu 2,5%, respectiv 1,2% a cifrei de afaceri in comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun.

Comparativ cu aceeasi luna din 2009, in februarie volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a inregistrat o scadere de 8,1%, la toate componentele. Astfel, vanzarile de produse nealimentare s-au redus cu 9,2%, iar vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate au scazut cu 8,0%, respectiv 6,1%.