INS: Productia industriala a crescut cu 4,3% in februarie, insa a scazut comparativ cu aceeasi luna din 2009
Industria prelucratoare a sustinut avansul productiei industriale in februarie
Avansul de 4,3% din februarie al productiei industriale fata de luna anterioara, s-a datorat cresterii cu 7,0% a industriei prelucratoare. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut insa cu 7,7%, respectiv cu 1,6%.
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+8,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,2%) si industria bunurilor de capital (+6,5%). Industria energetica a scazut cu 8,5%.
Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,0% in februarie, sustinuta de avansul cu 7,1% al afacerilor din industria prelucratoare. In industria extractiva cifra de afaceri s-a redus cu 11,1%.
Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (+10,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+9,5%), industria bunurilor de uz curent (+6,5%) si industria bunurilor de capital (+3,3%), in vreme ce in industria energetica afacerile au scazut cu 3,2%.
In ceea ce priveste comenzile noi din industrie, acestea s-au redus cu 5,0%, datorita scaderii din industria bunurilor intermediare (-29,2%). De asemenea, cresteri ale comenzilor noi s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+25,9%), industria bunurilor de capital (+15,8%) si industria bunurilor de uz curent (+7,2%).
Dupa un avans de 6,9% in ianuarie, productia industriala a scazut in februarie cu 0,4% comparativ cu aceeasi luna din 2009
Comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a scazut cu 0,4%, determinata de reducerea productiei din industria extractiva (-7,7%) si industria prelucratoare (-1,7%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 12,4%.
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de folosinta indelungata (-14,2%), industria bunurilor de uz curent (-12,2%) si in industria bunurilor intermediare (-1,9%). Industria bunurilor de capital si industria energetica au crescut cu 8,7%, respectiv cu 4,5%.
Afacerile din industrie au crescut cu 3,3% fata de luna februarie 2009, datorita avansului inregistrat in industria prelucratoare (+3,8%), care a compensat scaderea de 4,8% din industria extractiva.
Pe grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica (+15,3%), industria bunurilor de capital (+11,6%) si industria bunurilor intermediare (+0,8%), in vreme ce scaderi au avut loc in industria bunurilor de folosinta indelungata (-4,8%) si industria bunurilor de uz curent (-3,7%).
Comenzile noi din industrie au crescut cu 11,0% comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, datorita avansului din industria bunurilor de capital (+17,5%), industria bunurilor intermediare (+7,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,7%). In industria bunurilor de uz curent, comenzile au scazut cu 2,0%.
Afacerile din industrie au avansat cu 5% in primele doua luni, pe fondul cresterii cifrei de afaceri din industria prelucratoare
In primele doua luni ale anului, productia industriala a avansat cu 2,7% comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+13,6%) si de industria prelucratoare (+2,0%). In industria extractiva s-a inregistrat o scadere cu 10,9% a productiei.
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+13,9%), industria energetica (+7,3%) si in industria bunurilor intermediare (+3,7%). Industria bunurilor de uz curent si industria bunurilor de folosinta indelungata au scazut cu 14,0%, respectiv cu 13,1%.
In perioada 1 ianuarie - 28 februarie, cifra de afaceri din industrie a avansat cu 5,0%, pe fondul cresterii cu 5,7% a afacerilor din industria prelucratoare. Pe grupe de activitate, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+18,7%) si industria energetica (+17,9%), in vreme ce scaderi ale cifrei de afaceri au avut loc in industria bunurilor de folosinta indelungata (-4,2%), industria bunurilor de uz curent (-3,6%) si industria bunurilor intermediare (-0,1%).
Totodata, comenzile noi din industrie s-au majorat cu 13,7%, fiind sustinute de comenzile primite de companiile din industria bunurilor intermediare (+23,4%), industria bunurilor de capital (+12,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,2%). In industria bunurilor de uz curent comenzile s-au redus cu 4,4%.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Tu poti sa te lamentezi in continuare, faptul ca nu gasesti explicatia logica este dovada valorii tale. :)))
Eu am scris ceva clar si concis. Tu ai atacat persoana ca >>>0<<<. Despre valoarea ta cred ca nici nu mai trebuie sa ne intrebam. Pacat ca sunteti prea multi in aceasta tara!