ONRC: Aproape 20.000 firme si-au suspendat activitatea in primul trimestru al anului
Cele mai multe companii care si-au suspendat activitatea sunt din Bucuresti (3.076), Cluj (952), Bihor (884) si Brasov (866), iar cele mai putine in Ialomita (113), Mehedinti (154), Covasna (157) si Giurgiu (162).
De asemenea, alte 9.954 de companii romanesti s-au radiat voluntar, fata de 9186 in primele trei luni din 2009, iar 2.655 s-au dizolvat, fata de 1.258 in 2009.
Totodata, in aceeasi perioada au fost inmatriculate 28.050 de companii, cu 20% mai putine decat in trimestrul similar din 2009.
Potrivit datelor ONRC, la 31 martie functionau 675.000 de persoane juridice, din care circa un sfert au sediul in Bucuresti.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Daca faci parte din cei care au grija celor cu afaceri private , de ce nu particularizezi ? Daca te intereseaza sunt multi cei care abea isi duc zilele pentru ca banii cistigati in cea mai mare parte se intorc tot la buget , de stat sau local , direct sau ...indirect .
Nu toti au afaceri cu statul .
firmele care s-au inchis erau ale unor evazionisti nenorociti care nu aveau contracte cu statul.
e rau boc asta, in loc sa ia de la miliardarii din psdnl si sa dea la restul.. se tine de sobolanii
Criza a dus la scaderea dramatica a consumului si a exportului. Peste tot in lume, nu doar la noi. Banii intrati in tara prin bancile straine s-au terminat (bancile straine au zis pas si au inchis robinetul, mai rau, au mai scos si bani afara). Mii de firme care se ocupau de leasing auto, vanzari en-detail, imobiliar, consultanta finaciara, export de ansambluri pentru auto s-au inchis dintr-un motiv simplu: au cazut comenzile dramatic, de la 50% pana la 90% (vezi leasingul auto).
Putea sa ia "partidul mult iubit" masurile lui peste prajit, dar piata pentru domenile de mai sus tot nu se poate crea de catre stat. Decat poate daca se apuca statul sa cumpere masini, imobiliare, electrocasnice si servicii financiare (dar sa nu le dam idei!!). Cu bani din imprumuturi poate. Ca sa nu dea nimeni faliment in tara asta.
Nu tin sa ii tin partea lui Boc cu orice pret, ca are destule bube, dar vad ca unii se asteapta sa faca guvernul un hocus-pocus si sa dispara criza. Astea sunt basme, putea sa fie Boc sau Johannis sau Antonescu sau Iliescu insusi, situatia tot asta era. Ia vedeti cam care e situatia in tarile baltice, in Ungaria, in Grecia, Irlanda sau in Spania, tari care s-au intins cam tare la cheltuieli din datorii, cam ca noi. Si unele dintre tarile astea chiar au strans cureaua cu adevarat in ultimul an, nu cam frecam menta.
Dar nu e timpul trecut.
iar acum se aplica in 2010 pe veniturile anemice din 2009
in schimb boc nu a luat niciun fel de masuri de reducere a consumului, risipei, spagilor, comisioanelor si furtisagurilor din sistemul bugetar-clientelar. dimpotriva!
e de mirare ca economia privata il lasa pe boc si pe basescu asa cum basescu si boc au lasat economia privata?
flit
Autotstrazile nu se fac cu bani se fac cu oameni, masini si materiale. E adevarat ca astea costa insa daca esti un bun organizator si ai un plan fezabil privind resursele si timpul necesar constructiei se gasesc destui cu bani sa-ti finanteze proiectul.
- 800 mil in America (profit)
- 100 mil in Elvetia (in contul cui trebuie...)
- de restul banilor se inchiriaza cateva camioane si se platesc cateva sute de necalificati, eventual se toarna 1 km de asfalt.... dupa care totul se opreste si incep tipetele ca nu a venit si urmatorul miliard, conform planului...
Asta e calea de iesire din criza?
In al 2-lea rand pe timp de criza nu cresti contributiile. Guvernul le-a crescut. Ai uitat de plusul la CAS de acum 1 an?
In al 3-lea rand nu trebuia sa introduca forfetarul pentru ca a generat somaj inutil. O firma deschisa chiar daca nu platea impozit pe profit platea o contributie la salariul angajatului, un TVA la facturile emise, un contabil etc.
In al 4-lea rand din banii de la FMI trebuia sa creasca investitiile in infrastructura, generatoare de locuri de munca pe termen scurt si de investitii pe termen lung.
In al 5-lea rand, nu trebuia a blocheze economia.
Sa mai continui?
Dar sa faci cheltuieli de consum cu bani imprumutati, asta este prostie crasa.
Mai intii trebuia sa reduca cheltuielile bugetare si apoi sa inceapa cu masuri de genul asta.
Pina la urma tot pentru angajati o sa fie dificil, nu conteaza daca sint de la stat sau de la privat.
Problema de baza este ca daca jartelele de la PDL aveau cap, criza putea sa treaca repede.
Pina la urma si votantii lor, dornici de populism, o sa sufere.
Cum sa fii in continuare deacord cu ceva , cu cineva (ma refer la guvernul Boc) care se straduieate sa aduca o tara intreaga in sapa de lemn ! ?
Nu pot sa cred , oare Romania nu are oameni capabili care s-o conduca ?
Cu toata hotia de la noi daca ne pastram resursele,industria ,utilitatile,comertul ,pietele de desfacere din orientul apropiat ,africa etc am fi rezistat.,dar e vorba de tradare aici.
Asa lucrezi la mulinationala salariul ajunge tot la ei utilitati ,magazine ,benzina banci totul merge afara si mai esti si indatorat sclavie in toata regula astai criza nu altceva.Firmele mici rom trebuie lichidate complet asta e adevarul.
E greu sa gandesti asa-i? Noi nu ne vindem tara. Ierbivorilor, din cauza ca n-am vandut-o in 90 suntem unde suntem. Daca o vindem in 90 eram departe la ce resurse avem.
Este simplu de facut calculul, daca ai nevoie, te ajut.
Ca de vorbit vad ca stii.
De exemplu, pentru un salariu de 5.000 lei net, la stat se duc aproximativ 4200 lei, adica 1.000 Eur/luna*12 luni = 12.000 Eur
La 100 de angajati se strand doar din contributii 1.2 milioane anual.
Sa presupunem ca firma asta amultinationala vinde de 50 milioane de eur, TVA-ul e de 8 milioane.
Avem 9.2 milioane pana acum, nu mai iau in calcul si altele ca probabil nu vei pricepe.
Sa continuam, din cei 5.000 lei pe care ii incaseaza angajatul, vreo 800 lei se duc lunar numai la TVA. Aia 5.000 lei bagati in economie genereaza alte locuri de munca, alte salarii si alte contributii la bugetul de stat.
Sa presupunem ca multinationala aia de mai sus are o marja de 8%, adica un profit de 4 milioana. La astia plateste impozit pe profit vreo 600.000 mii de eur si scoate din tara 3 milioane de eur.
Intrebare pentru tine, care e raportul intre veniturile generate aici si contributiile la bugetul de stat si banii scosi din tara. E pozitiv?
Ai inteles acum de ce e bine sa iesi din comunism iar economia sa fie privata? Daca era de stat cum stateau lucrurile?
Fa calculul si apoi vorbim.
Deduc ca un maxim de salariu cu care te poti multumi este de 5000 lei.
Mi-a placut chestia cu TVA-ul. Tare de tot. Asta arata competenta postul unde lucrezi.
Continua tot asa.
Succes la calcule.
Pentru tine, ca tot iti plac studiile de caz - o banca din top 5 are in medie 1.000.000 de conturi active de la care percepe un comision de administrare de 2,5 lunar. Vezi ce suma iese anual din chestia asta. Mai vezi cite comisioane aiurea sint. Incearca si ia in calcul tot. Si vezi ce impozite de rahat plateste.
Nu am lucrat niciodata la stat, prietene.
In legatura cu TVA-ul toata lumea stie ca se va deduce o parte si nu va fi atat. Dar tot nu se poate deduce tot... ca firma ar nu ar fi in profit si nu ar mai arata bine in vest.
Da-ne si un exemplu din cunostintele tale cum de multinationala nu va plati TVA...
Vad ca vrei sa arati ca stii foarte multe dar nu convingi pe nimeni daca nu chiar arati...
Toate firmele si banciile erau falimentare cand sau vandut!