- Sindicatele din zona bugetara isi negociau drepturile cu conducerea, dar era o negociere care nu implica banii lor
Vad in sala reprezentanti ai mediului privat. I-as intreba pe cei din mediul privat cati isi permit asemenea sporuri?", a mai spus Boc. Primul ministru a recunoscut ca Romania nu isi mai permite majorari salariale. "Pur si simplu nu mai sunt bani in economie. Putem sa ne imprumutam, dar cursul se va duce la 6 sau la 8 lei (pentru un euro). Cei care cred ca prin greva obtin bani suplimentari se inseala. Avem nevoie de o baza sanatoasa", a mai spus primul ministru.
In opinia lui Boc, Romania trebuie sa devina un stat suplu, nu obez, cu o politica in domeniul pensiilor adaptata posibilitatilor economiei. "Se invoca exemplul Poloniei. Polonia a depasit mai usor decat alte tari criza pentru ca in anii de crestere economica au corectat derapajele la timp. Noi am avut o crestere economica nesanatoasa, bazata pe imprumut si consum. Nu sunt un adversar al consumului, daca are fundament in eficienta. Lipsa reformelor combinata cu cheltuirea banilor fara a face reforme a facut ca 2009 sa avem o Romanie nereformata si atunci se pune intrebarea ce avem de facut? Avem doua alternative: sa continuam actuala stare de lucru sau sa facem reforma", a conchis premierul.
- Misiune imposibila pentru ministrul Muncii
"Daca se incurajeaza nemunca, nu vom rezista pe termen mediu si lung. Obiectivul nu este de a mentine persoana cu mana intinsa la stat toata viata, de a fi un permanent asistent social" , a spus Boc
- Guvernul sustine eliminarea comisionului de rambursare anticipata
nere care vizeaza eliminarea comisionului de rambursare anticipata a creditelor bancare.
Ne propunem sa adopta
El a apreciat ca acest proiect de eliminare a comisionului de rambursare anticipata, avand ca fundament o initiativa europeana care este adaptata specificului economiei nationale, va stimula cresterea concurentei in sistemul bancar si va avea efecte pozitive asupra tuturor romanilor care au contractat credite bancare si care astfel vor ajunge sa beneficieze de dobanzi mai reduse si nu vor mai fi "captivi" unui credit nefavorabil timp de 20 ani.
Premierul Emil Boc afirma ca nu exista moment mai prielnic ca acesta pentru reluarea investitiilor si crede ca cine va avea curajul sa sparga primul bariera psihologica a crizei si sa inceapa sa investeasca va fi si primul care se va bucura de beneficiile iesirii Romaniei din criza.
"Exista in Romania oportunitati de investitii in energie, agricultura, turism cu potential urias pe termen mediu si lung. Oportunitatile rezulta din faptul ca preturile la terenuri sunt inca mici, accesul la resurse este relativ facil, iar fiscalitatea este stimulativa".
Premierul a explicat, intr-un discurs sustinut la prezentarea raportului Consiliului Concurentei, ca Guvernul este obligat sa continue procesul de reforma, ideea unei reduceri a fiscalitatii fiind exclusa.
In 2010 imprumuturile pentru acelasi scop sunt de 1,7 miliarde de euro
In 2011 mai imprumutam 2 miliarde
in 2012 oricum e sfarsitul lumii, iar daca nu e sfarsitul lumiii oricum Romania e terminata.
Unde erau garantiile politicienilor cum ca banii de la FMI nu se duc in salarii si pensii, cum era povestea ca anul asta vom avea 1000 km autostrada ... jenant, penibil, absurd ... n-am cuvinte sa-mi mai exprim dispretul fata de politicienii romani, toti ar trebui acuzati de subminarea economiei nationale si inalta tradare, iar incepand cu basescu, boc, iliescu, marko bela, tariceanu ... toti ar trebui sa-si petreaca restul vietii in puscarie la spart piatra.
Acuma acea ura trebuie impartita (ai enumerat numai cativa). Si deci, din cauza ca ura e diluata, niciodata nu va fi asa mare incat sa mai produca vreo revolutie.
Practic, suntem condamnati sa ii tinem in carca noi si urmasii nostri, cat om trai.
Nu ca in alte parti ar fi altfel, dar totusi parca ailalti sunt mai constienti de rolul lor si cu siguranta mai strangatori cand e vorba de natiunea lor, nu numai de ei.
Intrebare - care categorii socio-profesionale vor suporta in mod real plata acestor imprumuturi si dobanzile aferente? Nu-mi spuneti ca tot firmele private pe profit si angajatii lor..
Semnat Guvernul Terorist Roman.
" Noi am avut o crestere economica nesanatoasa, bazata pe imprumut si consum " - cum adica crestere economica nesanatoasa bazata pe imprumut si consum.???? Cea mai mare economie din lume respectiv economia SUA se bazeaza pe consum ..... dar pe consum de produse made in USA, consumul de produse fabricate in tara contribuie la stimularea economiei, pun lucrurile in miscare sau ma insel eu. Dar atata vreme cat timp de 20 de ani s-a distrus tot ce era bun in tara asta, nu mai avem pic de industrie, sau cea care mai exista se afla in mainile strainilor, ce sa te mai astepti. Mai detine statul participatii la cateva companii care din cate am inteles cat de curand vor fi si ele privatizate, sa se faca rost de bani. Prin iesirile sale, Boc nu face decat sa se acopere cu penibil la cate ineptii spune. Bubuie demagogia in el. Rusine celor care ne conduc, indiferent de culoarea politica, toti au pus umarul la distrugerea acestei tari si ceea ce este mai trist este ca oamenii sunt naivi si ii voteaza de fiecare data, isi vand votul pentru o bucata de parizer si o conserva de carne.
nu poti vb de stat suplu cand nu ai patura de mijloc si o demolezi non stop. cand 80% din populatie are salariu de 200 de euro, cand ai f curand somaj de peste 1000000 de oameni si nici o parghie si speranta ca acesti oameni sa-si gaseasca un loc de munca. pentru ca romania a ajuns un stat de consum. si nu poti vb de stat suplu atunci cand tu ca sef al statului sau ca sef al guvernului invrajbesti categorii sociale unele impotriva altora.
iar cand vb de productivitate voi cei din privat vedeti putin realitatea - poate ca vina e la voi - nu va comparati cu cei din vest la productivitate atata timp cat nu egalizati nivelul tehnologic. daca spuneti ca productivitatea e scazuta de ce nu o ridicati prin investititii in tehnologie -si atunci veti creste si salariile angajatilor proprii. ceva ma face sa cred ca asta e un pretext ca sa tineti pretul fortei de munca cat mai scazut pentru a avea profitul cat mai mare.
daca spuneti ca nu aveti profit si faceti acte caritabile prin aceste afaceri pe care le aveti renuntati.
Si daca poti - cum am ajuns in situatia de avem aproape 2 milioane de activi si 5 milioane de pensionari. Stii, range-ul de persoane active este de la 18 la 65 de ani, iar speranta medie de viata nu e tocmai 90 de ani in Romania...
Si nu in ultimul rand - ce ar putea sa faca in plus firmele private (adica alea care fac investitii in tara asta oricum), ca sa o duca mai bine cei care traiesc de la buget...asta asa, ca principiu.
nu ma lua iar cu taxele mari platite pentru angajat ca nu tine. si in alte tari sunt taxe si poate mai mari ca la noi - vb de cele ale angajatului nu de altele- si platesc salariatii de cateva ori mai mult. oare unde e problema. si crezi ca daca se fac dispar bugetarii vor fi mai multe locuri de munca si va curge lapte si miere in romania ?? ma indoiesc de asta. va curge tot doar pentru cativa. asta era sensul discutiei. tb masuri concrete pentru sprijjinirea economiei private
Problema e ca nu exista vointa la NIMENI de pe scena politica pentru a face ceva in acest sens. Nu conteaza ca e vorba de PDL, PNL sau PSD - toti au fost la putere, pe rand. Iar motivul este simplu - CIOLANUL. Pentru ca sindicatele si pensionarii sunt multi si voteaza, ne bagam picioarele in ea de economie si le dam aproape tot ceea ce ne cer, ca sa ramanem sau, dupa caz, sa ajungem la putere.
Asta este boala acestei tari de 20 de ani si cauza pentru care s-a ajuns la asemenea dezechilibre (prea multe persoane intretinute per cap de salariat, salariu mediu in privat mai mic ca la stat, etc), care ne afecteaza pe toti (nu doar cei din privat). Daca nu se va schimba ceva, nu o sa mai rezistam mult.
Eu nu am nimic cu opensionarii dar sunt barosani de barosani , smercheri la vremea lor, care castiga de n-spe ori mai mult decat cei care muncesc astazi la privat si nu au luat niciodata nimic de la stat .
Pina cand va trebui tinut in carca barosanii de cei care chiar muncesc in tara asta ?
sa-tzi fie rusine !!
Las-o jos ca macane !
De muncit muncea tot pulimea. Barosanii trasau sarcini si asteptau sa le fie curatati pantofii .
nu e mare diferenta. ai fi fost un foarte bun agitator comunist. doar ca nu-ti dai seama de asta:). aceia propovaduiau egalitatea (dar nu echitatea-joc subtil si cu priza la mase) si sustineau ceea ce sustii tu. dar asta doar cand era vb de altii nu despre el.
Eu nu am nimic cu pensionarii cinstiti care au muncit. Acestia in marea lor majoritate au pensii de vai de ei !!!
Soselele , constructiile de care vorbesti au fost facute de cei care au muncit cinstit.
In general barosanii s-au plimbat totdeauna cu masini de lux si au beneficiat de relatii. In general ei fac legile iar pulimea le executa.
Sper ca am fost clar.
cel cu salariu de 10000 lei sa aiba pensie de 100 lei
si aia cu salarii de 200 lei pensii de 3000 de lei
sa poate nu inteleg eu ce aberatii spui
Ei au COTIZAT asa cum cotizez si tu probabil acuma.
Si eu au platit la fondul de pensii zeci de ani, ca si tine. Nu ii baga pe toti in aceeasi oala ca te umpli de rusine.
Pensionarii de acum ti-au platit tie alocatiile, scoala, etc. Nu murdari oamenii care au muncit.
Problema sunt politicienii de atunci si de acum si de maine. Ei ne-au saracit si acum se uita la noi cum ne injuram unii pe altii in timp ce ei au liniste sa fure si sa se imprumute ca noi sa platim.
Lasa deci oamenii care au asudat. Pensia de un DREPT pe care il au, nu un moft pe care tu poti sa li-l refuzi.
Ti-am dat un plus din greseala, neintelegand exact ce vroiai sa zici.
Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu...si lui Tariceanu...
Problema e ca boc vorbeste si nu spune nimic.
Si la discutiile cu basescu, cat timp a fost transmisiunea la tv, boc vorbea si nu spunea nimic.
Daca il intrebi ce a facut, el spune "o sa facem", daca il intrebi ce o sa faca el raspunde "am facut" si de fapt nu s-a schimbat nimic.
Daca seitan nu poate, de ce nu-l schimbati?De ce nu sunt schimbati ministrii care "nu poate" ? Sa vina altii mai "potenti".
Un mare zero este boc si tot partidul lui de hoti.
Cu ce imi merge mie mai bine daca sefu' tau schimba constitutia, organizarea judiciara?
De restul nu vorbesc, oricum sunt PROIECTE si se va alege praful de ele.
Nu sunt expert, nu ma pricep dar nici idiot nu m-a facut mama.
Toate tarile sprijina agricultura, sefu tau chix.
Toate tarile INVESTESC in infrastructura, sefu' tau chix.
Toate tarile investesc in invatamant, sefu' tau are PROIECTE mai draga.
Toata ziulica sta pe la televizor, se plange de "situatie" dar nu-si da demisia, cosasu' din Rachitele.
Si oamenii care vor sa munceasca NU AU UNDE pentru ca privatii dau faliment dupa faliment iar la stat a blocat posturile, numai pedeleiii priceputi la toate au cate un loc "salvat", mai draga portocalici.
Mai aveti tupeu sa cereti ore la TVR?? Ca sa ce, mai draga?
Sa vorbeasca boc o jumate de ora despre NIMIC???
N-ar fi mai bine sa va dati demisia si sa lasati pe altcineva mai competent sa faca treaba? Baiatul ala...Croitoru, am impresia ca stie ceva economie.... oare el n-ar fi mai bun decat dvs?
Boc e depasit de situatie....si cred ca ar fi mai bine sa lase pe altcineva in locul lui.
Daca l-ai auzit vorbind nu stiu cum de ti-a lasat tie o impresia asa buna ca omul e cam praf, n-are pic de autoritate, nu stie sa comunice etc.
Ca sa fi PM nu trebuie a fi economist ci un bun manager, conduci o institutie, delegi propui, asculti.
Dar pentru ce? Ce treaba mai are statul roman cu economia? Statul roman a renuntat de ceva vreme la parghiile economice: industrie, resurse, domeniul bancar.
In acest moment suntem cam legati de maini si de picioare, in domeniul economic, la nivel de stat. Altii decid ce se intampla in economia romaneasca.
Statul nu mai poate acum decat sa reduca cheltuielile bugetare si sa incerce sa tina taxele cat mai jos. Si cam atat. Alte parghii nu mai sunt. Dar sunt de acord ca asta se poate face mai bine sau mai prost. Dar iesirea din criza nu prea depinde de statul roman.
Un economist ,probabil, isi da seama ca astfel de masuri sunt inutile si mai mult rau fac. Un economist stie cum functioneaza economia subterana si ce trebuie facut pt a stopa evaziunea. Evaziune care priveaza anual statul roman de miliarde de euro. Un economist stie cum sa stimuleze mediul de afaceri.
Te-ai intrebat vreodata de ce suntem depasiti de bulgari? Ia si vezi cine e Premierul Bulgariei si cu ce se ocupa el inainte de a fi pus in aceasta pozitie.
Totul s-a facut cu LOZINCA ANTICOMUNISTA-n frunte!
Nu exista industrie comunista cum nu exista inginer comunist sau medic comunist etc
Rezultatul : demolarea Romaniei !
Solutzia : reindustrializarea cu orice pretz !!
Sa nu spunetzi ca ce Dacia, ce Mittel nu sunt industrii ?!
Maaai...astea-s abureli ale neoliberalilor : profitul Dacia se duce in Franta iar cel al Mittel in Marea Britanie !!!
Ca sa ai o imagine reala trebuie sa vezi ce era SIDEX inainte de 89 ! O productzie tripla fata de acum, era al 3-lea combinat siderurgic ca importantza din Romania cu profituri uriase care tzinea in salarii si implicit pensii peste 70.000 de oameni !!!
Asa s-au facut majoritatea "privatizarilor de succes". Pai la halul in care erau aduse fabricile/uzinele/combinatele, ajunseseram sa zicem: numai sa le inchidem si e un castig pentru noi, ca nu mai bagam bani in "gauri negre".
Dar, asa cum zici, imediat dupa "privatizare", hopa!, aceiasi oameni fac performanta.
Tie nu iti pute?
astea sunt doar pentru cei care nu vor sa vada unde s-au dus :)
desi cred ca am putea spune ca este un cont separat -bugetul asigurarilor sociale - dar sumele care se strang acolo nu permit plata pensiilor - venituri mai mici decat cheltuielile si ca urmare bugetul de stat acopera deficitul
Daca ati avea curiozitatea sa stati de vorba cu Academia Romana sectia Economie, ati avea multe raspunsuri la intrebarile pe care le aveti.
Sunt buni la ceva si economisti din partid , dar astea fac politica si nu economie .
Cititi va rog articolul cu academicianul Albu aparut in presa si ve-ti avea raspunsul de ce merge aiurea economia romaneasca.
Faceti un efort si intalniti-va urgent cu ei sa va explice cum e cu economia.
Nu va uitati la articolul cu FMI ala este comandat si trebuie sa arate ca a reusit..
Cu stima
Gheorghe Buhac
Mare Prim-Ministru tARICEANU asta.
A vrut sa faca din Ro. a saptea putere economica europeana si acum se vad roadele.
Munciti! Munciti! Ca banii vi-i cheltuie altii!
HALAL!!!
psd fiind constienti de furtu` facut de la bujet, impreuna cu pnl au majorat pensiile - pensionarii sunt categoria de alegatori cu cea mai mare prezenta la vot...n anu` 2008, telecean si guzganian, au hotarat ca suma de 3 mld. de euro intra in salarii, desi se laudau cu crestere economica si cu cresterea incasarilor la buget....guvernu` boc, face acelasi lucru, amana spre viitor plata creditelor contractate pt. plata pensiilor, pana la momentul cand sistemul se va bloca din lipsa resurselor....
sistemul trebuie regandit - daca nu mai exista resurse, trebuie ca toti sa suporte aceasta stare de fapt - angajatii deja platesc pt. conducerea luminoasa prin numaru` mare de someri, nr. care este de atepatat sa cresca avand in vedere opiniile presedintelui republicii...
guvernu` trebuie sa explice pensionarilor, ca cresterile de pensie din urma cu cativa ani, a fost o masura gresita, pt. ca bugetu` de stat nu avea si nu are nici acum, resursele necesare...vor muri multi oameni si va scade speranta de viata, dar poate in final oamenii vor priicepe ca nishte pensii marite astazi, si care nu au nici un fundament, pot duce in viitor la falimentul copiilor si nepotilor nostrii..
sau se pot taia cheltuielile ce nu sunt necesare - asta-i o treaba foarte grea pt. ca guvernu` trebuie in 4 ani sa mulga cat mai mult de la bujet...
pe de alta parte, ma simt obligat a sublinia, ca in anii in care fondul cas, pensii a fost excedentar - banii au fost cheltuiti pe aiureli, in loc sa fie investiti....conducerea luminata, ucide mai multi oameni decat un conflict armat...era sa uit, in 2010 1,7 miliarde contractate pt. pensii, in acelasi an se vorbeste de 1,3 mld pt. rable f 16 si multe miliarde pt. f 16 block 50-60, fara sa luam in calcul costu` lui f 35 care va trece de 100 mil. $/bucata...binenteles avioanele trebuie luate, noi suntem pe axa, iar preotimea trebuie in continuare sponsorizata de la buget, guvernu` ne duce direct in rai...
Tara asta o sa intre in faliment. Cind capushele devin prea grase organismul-gazda se sufoca si moare.
Ajutoarele sociale platite pentru cei care nu vor sa munceasca,ar trebui eliminate
etc.
Toata axa 4 a POS de mediu e aranjata de unii si de altii, milioane de euro furate pur si simplu.
Ca sa fie furati, vad ca sunt bani.
Va spun si unde sa va uitati, dar nu vreti sa va uitati.
Nu stiu daca e bine sa intindeti prea mult coarda.
Maamliga a mai explodat odata, nu chiar demult...
Chiar tu mai BOC ai spus ca PNL-ul a ciordit 3 miliarde euro pt campania electorala.11 miliarde de lei au disparut din nu stiu ce fond,1 miliard pierde statul din contrabanda cu tigari anual,frauda fiscala in romania atinge cote de miliarde si miliarde de euro anual.Si alte si alte hotii.Asa ca lasati gargara si puneti organelede controlla treaba.Fisc,DNA,JUSTITIE,LEGEA 18 REINTRODUSA.Comisii de control a tuturor ce au ocupat functii de conducere importante si verificarea conturiilor din afara a celor care au avut functii babane.
Nu uitati, ca vine repede momentul pensionarii dvs, si n-o sa fie banii.
sa-tzi fie rusine !!
Acum vad ca incepeti sa vorbiti cu "Vom face... ".
Va rog, cu tot respectul fata de ce ati facut ca primar in Cluj, sa va ridicati de pe acel scaun si sa lasati pe cineva competent care stie ce are de facut.
Nu este nici o rusine daca nu sunteti capabil sa faceti sau nu stiti ce trebuie facut. Rusine este atunci cand incepeti sa tineti cu dintii de o servieta, care este prea grea pentru dumneavoastra.
Un gand bun de la Cluj,
Ovidiu