Blue Air a avut pierderi de 2,48 milioane euro determinate de inchiderea spatiului aerian si a solicitat sprijin Guvernului si Comisiei Europene (CE), a declarat pentru Mediafax directorul general al companiei, Sherif Ussama.

Blue Air a anulat 164 de zboruri, fiind afectati circa 20.100 pasageri.

Blue Air a avut pierderi de circa 2,48 milioane euro, din care pierderi din vanzari de peste 1,7 milioane euro, rambursari de 450.000 euro, reprogramarea pasagerilor pe zboruri ulterioare - 300.000 euro si costuri de operare de pe alte aeroporturi - 30.000 euro.

"Compania a trimis aceste date si catre Comisia Europeana precum si catre Guvernul Romaniei pentru a incerca obtinerea de sprijin in gestionarea acestei situatii", a afirmat Ussama.

Operatorul low-cost este detinut de omul de afaceri Nelu Iordache.

Un nor de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda a perturbat traficul aerian in Europa si a determinat inchiderea spatiilor aeriene din mai multe state.

Traficul aerian pe intreg teritoriul Romaniei a fost inchis sambata, la ora 18:00, si a fost redeschis luni, la ora 15:00.

Companiile cu activitati in transportul aerian aflate in subordinea Ministerului Transporturilor si aerogarile administrate de autoritatile locale au pierdut de vineri pana marti circa sapte milioane euro din cauza inchiderii spatiului aerian, din care patru milioane euro au fost raportate de Tarom.