Freddie Mac a cerut miercuri sprijin federal suplimentar de 10.6 miliarde de dolari (8,2 miliarde de euro) dupa anuntarea unor pierderi de 8 miliarde dolari (6.2 miliarde euro) in primul trimestru. Freddie Mac si Fannie Mae se afla sub supravegherea guvernului SUA dupa prabusirea pietei imobiliare.

Cele doua companii au un rol crucial pe piata creditelor ipotecare deoarece detin aproximativ jumatate din toate creditele ipotecare din Statele Unite.

Aceast nou sprijin ridica valoarea totala a ajutorului federal necesar pentru salvarea Freddie Mac aduce la 61.3 miliarde dolari (47.8 miliarde euro).

Grupul financiar american Freddie Mac a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut pierderi de 6,5 miliarde de dolari, ceea ce face ca pe intregul an 2009 pierderile sa urce la 21,55 miliarde de dolari. Reprezentantii grupului au anuntat atunci insa ca, in pofida pierderilor uriase, nu vor cere ajutoare suplimentare de la stat.

Dupa plata dividendelor pentru actiunile preferentiale detinute de Trezoreria SUA, pierderile trimestriale ale companiei s-au adancit la 7,8 miliarde de dolari si 25,7 miliarde de dolari pentru intregul an. In 2008, Freddie Mac a raportat pierderi de 50,8 miliarde de dolari.