Retailerul IT&C Flanco a anuntat marti ca va iesi din insolventa in luna septembrie a acestui an, dupa ce a reusit sa isi redreseze activitatea, se arata intr-un comunicat al companiei remis BVB. Astfel, compania a reusit sa isi recupereze cota de piata pana la nivelul lunii ianuarie 2009, iar nivelul vanzarilor a crescut cu 34,5% in martie comparativ cu luna ianuarie.

"Evolutia pozitiva a companiei in ultimele luni ne face sa avem incredere in dezvoltarea viitoare a companiei si in iesirea din insolventa in septembrie 2010”, a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco International.

"Planul de management de criza implica la momentul intrarii in insolventa eficientizarea activitatii prin reorganizarea operationala si cresterea serviciilor catre clienti. Evolutia companiei a luat insa o intorsatura extrem de favorabila, Flanco recuperand in martie 2010 cota de piata pana la nivelul lui ianuarie 2009 si inregistrand cresteri semnificative ale vanzarilor, chiar pe fondul unei scaderi de 20% a pietei in primul trimestru comparativ cu acelasi trimestru din 2009", se mai arata in comunicat.

Potrivit reprezentantilor companiei, redresarea activitatii s-a realizat prin imbunatatirea performantelor magazinelor, eficientizarea gamei de produse si ofertele atractive pentru clienti.

Flanco a intrat in insolventa in data de 10 decembrie 2009.