Firmele Novensys Corporation si Automotive, solicita Tribunalului Bucuresti deschiderea procedurii insolventei in cazul Rompetrol Downstream, informeaza Mediafax. De cealalta parte reprezentatii grupului petrolier sustin ca nu exista temei juridic si legal, intrucat nu se afla in imposibilitate de plata.

In 25 februarie, Novensys Corporation a cerut deschiderea procedurii insolventei Rompetrol Downstream, urmand ca Sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti sa ia in discutie solicitarea in data de 19 mai.

"Situatia creata intre Rompetrol Downstream si compania Novensys este una strict comerciala, in care ambele parti nu au convenit inca asupra tuturor detaliilor in ceea ce priveste contractul de prestari de servicii, a modului de derulare a acestuia, toate anexele acestuia si asupra indeplinirii de catre Novensys a obligatiilor sale contractuale", au declarat reprezentantii grupului petrolier.

O alta firma, Automotive SA a depus doua cereri de chemare in judecata, cu acelasi obiect, a Rompetrol Downstream, una inaintata instantei in 30 aprilie si alta in 4 mai. Societatea cere deschiderea insolventei companiei Rompetrol, termenele de judecata fiind stabilite pentru 3 si 15 decembrie 2010.

Reprezentatii Rompetrol spun ca Automotive solicita recuperarea unei sume de bani care este inferioara creantei pe care Rompetrol Downstream o are impotriva societatii, reprezentand contravaloarea carburantilor livrati in perioada 2009-2010.

Rompetrol Downstream, divizia de distributie a carburantilor din grupul Rompetrol, opereaza 805 benzinarii. Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.