Generali Asigurari si Ardaf, companii membre al grupului Generali PPf Holding, au inregistrat scaderi ale afacerilor in primul trimestru din acest an. Generali Asigurari a inregistrat un volum total de prime brute subscrise de 114,5 milioane lei, in scadere cu 4,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Ardaf a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 82,9 milioane lei, in scadere cu 9,8% fata de aceeasi perioada din 2009.

Generali Asigurari a inregistrat in primele trei luni din 2010 prime brute subscrise totale de peste 114,5 milioane lei, in scadere cu 4,7% fata de perioada similara din 2009. Pe segmentul asigurarilor generale, volumul primelor brute subscrise a depasit 93,4 milioane lei, in scadere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  • Scadere cu 12% pe asigurari de viata in primul trimestru din 2010. Generali Asigurari promite revenire in forta pe acest segment in trimestrul doi

Pe segmentul de asigurari de viata, Generali Asigurari a inregistrat un volum total de prime brute subscrise de 20,9 milioane lei, in scadere cu 12% fata de primul trimestru din 2009, desi numarul politelor incheiate in primul trimestru din 2010 a crescut cu 25% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

„Avem in plan revenirea in forta pe asigurari de viata incepand cu cel de-al doilea trimestru si sustinerea lor puternica pana la sfarsitul anului. Chiar avem in desfasurare in prezent o campanie dedicata de marketing si vanzari, ale carei prime semnale ne dau incredere ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste indeplinirea obiectivului de crestere pe segmentul asigurarilor de viata”, a declarat Marie Kovářová, Director General Generali Asigurari.

  • Ardaf, revenire pe profit dar afaceri in scadere in primul trimestru din 2010

Ardaf a inregistrat in primul trimestru din acest an un volum total de prime brute subscrise de 82,9 milioane lei, in scadere cu 9,8% fata de aceeasi perioada a lui 2009. Oficialii Ardaf au mai anuntat ca firma a revenit pe profit in primele trei luni din 2010, fara a da mai multe detalii.

Compania a inregistrat cresteri pe segmentele de raspundere civila (+15,7%), asigurarile de incendiu si alte calamitati naturale (+10%) si CASCO (+4,2%). Pentru intreg anul 2010, tintele Ardaf sunt diversificarea portofoliului de produse si mentinerea pe profit.