Producatorul european de sticla Saint-Gobain Glass isi va intari prezenta pe piata romaneasca investind circa sase milioane de euro intr-o linie de productie a sticlei laminate la situl industrial din Calarasi, a anuntat compania. Lucrarile de constructie vor demara in a doua jumatate a acestui an, noua linie urmand a deveni operationala la mijlocul anului 2011.

“Platforma noastra de productie din Romania a fost conceputa ca un centru regional, servind in special Romania si pietele din Balcani. Din perspectiva noastra, potentialul de crestere al Romaniei si pietelor din regiune a ramas intact, cu toate dificultatile economice temporare actuale", a declarat Ovidiu Pascutiu, director general al Saint-Gobain Glass Romania.

Noua investitie anuntata este de fapt cea de-a treia componenta a operatiunilor de productie ale Saint-Gobain Glass in Romania. Ea succede celei de peste 100 milioane de euro investiti in fabrica de sticla float, care a inceput productia in februarie 2007, respectiv investitiei de circa 30 milioane de euro in linia ultramoderna de acoperiri metalice, lansata in iunie 2008. Cele trei linii de productie sunt amplasate in complexul industrial de la Calarasi.