Personalul de zbor al companiei British Airways se afla, de luni, intr-o greva de 5 zile, dupa ce negocierile cu administratia companiei, purtate inclusiv noaptea trecuta, au esuat. Patru curse ale companiei, care urmau sa soseasca sau sa plece de pe Aeroportul Henri Coanda din Capitala luni si marti, au fost anulate, a declarat, pentru HotNews.ro, Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al Aeroportului Henri Coanda.

  • Cursele anulate pe Aeroportul Henri Coanda:

- cursa 876 Londra - Bucuresti (cu sosire la ora 12:35 pe Aeroportul Henri Coanda).

- cursa 877 Bucuresti - Londra (cu plecare la ora 13:20 de pe Aeroportul Henri Coanda).

- cursa 884 Londra - Bucuresti (cu sosire la ora 23:20 pe Aeroportul Henri Coanda).

- este de asteptat ca si cursa de marti dimineata Bucuresti - Londra, cu plecare la ora 8:30, sa fie anulata, chiar daca informatia nu a fost deocamdata confirmata oficial de companie.

  • Pierderi-record raportate de British Airways

Potrivit AFP, British Airways spera totusi sa poata asigura, pe durata grevei, circa 60% din cursele pe distante lungi si peste 50 la suta dintre cele pe distante medii.

La sfarsitul saptamanii trecute, British Airways a anuntat, intr-un comunicat, pierderi de 425 milioane de lire sterline pe anul financiar 2009-2010, din cauza recentelor greve ale personalului, dar si a norului de cenusa vulcanica.

Pentru ultimele sase luni din 2009, compania anuntase cea mai mare pierdere din istoria sa: 325 de milioane de euro, inainte de plata taxelor catre stat.

Sindicatele si conducerea companiei poarta, de cateva luni, negocieri pe marginea unui plan ce prevede reducerea drastica a cheltuielilor, care ar urma sa afecteze atat salariile, cat si conditiile de munca.