Cu putin timp inainte de inceperea sedintei Comitetului director al UGIR 1903, o parte din federatiile patronale au dorit sa isi declare dezacordul fata de declaratiile publice ale presedintelui Cezar Coraci facute cu ocazia redactarii scrisorii catre Fondul Monetar International. In urma discutiilor contradictorii, presedintele UGIR a chemat fortele de ordine la sediu.

Intr-o declaratie acordata presei, Coraci a sustinut ca „nu a fost agresat”, ci a chemat „preventiv” fortele de ordine. Reprezentantii patronatelor nemultumite spun ca nu sunt de acord ca UGIR 1903 sa sustina masurile propuse de Guvern in scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International. Ei il acuza pe Cezar Coraci ca face declaratii mincinoase si au depus o actiune in justitie prin care contesta alegerea recenta a conducerii UGIR.

"Cei trei colegi au facut o actiune impotriva UGIR in justitie, iar la ora actuala, unul din puncte este discutarea actiunii in justitie facuta de cei trei", spun oficialii UGIR. La ora 14,00 va avea loc o intalnire intre Comitetul director al UGIR 1903 si Comitetul director al CONPIROM pentru a stabili un punct de vedere comun al celor doua confederatii patronale vizavi de scrisoarea cu Fondul Monetar International, punct de vedere care va fi prezentat intr-o conferinta de presa