Primele brute subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari pe segmentul asigurarilor generale in primul trimestru din 2010 s-au situat la 62 milioane de euro, in scadere cu 18,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pe segmentul de asigurari de viata compania si-a conservat volumul veniturilor la sase milioane euro, conform datelor anuntate luni de grupul Allianz.

"La nivelul operatiunilor din Romania, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari pe segmentul asigurarilor generale in primul trimestru din 2010 s-au situat la 62 milioane de euro, in scadere comparativ cu valoarea de 76 milioane de euro inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior. Reducerea valorii subscrierilor a fost determinata in principal de diminuarea volumului de afaceri generat de companiile de leasing auto partenere", se arata in comunicatul Allianz.

Datele anuntate luni de Allianz aferente rezultatelor obtinute in regiunea Europei Centrale si de Est arata ca in primul trimestru din acest an, valoarea totala a primelor brute subscrise in regiune a crescut cu 8%, atingand valoarea de 1,1 miliarde de euro. Profitul operational in primul trimestru al anului 2010 s-a situat la valoarea de 66 milioane de euro, comparativ cu 78 milioane de euro, nivel atins in aceeasi perioada a anului 2009.