Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a concediat 155 de salariati la sfarsitul lunii mai, reprezentand o treime din numarul total al salariatilor, in cadrul procesului de restructurare si reorganizare, se arata intr-un comunicat al institutiei. Programul de restructurare al AVAS, inceput in decembrie 2009, prevede reducerea cu 48% a numarului de salariati si diminuarea salariului mediu cu 60%.

"Incepand cu data de 31 mai 2010, a intrat in vigoare noua structura organizatorica a AVAS, ceea ce a presupus, pe de o parte, o noua reducere de posturi, de la 422 la 267, iar pe de alta parte, o reducere a functiilor de conducere prin desfiintarea a 13 posturi de director general si director general adjunct, reducerea numarului de directori de la 21 la 8 si a posturilor de consilieri de la 13 la 10 - acestea din urma fiind incadrate, in noua structura, ca si posturi de executie si remunerate diminuat corespunzator", se precizeaza in comunicat.

AVAS mai arata ca a inceput demersurile pentru procedura de concediere colectiva a celor 155 salariati.

Totodata, incepand cu luna februarie 2010, salariul mediu pe institutie a fost redus de la suma de 8.500 lei brut la suma de 3.400 lei brut, amintesc reprezentantii Autoritatii. Acestia mai arata ca in prima etapa a programului numarul de posturi a fost redus de la 510 la 422.