Doi brokeri de asigurare, Eurobrokers Group si Aviasig Broker de Asigurare, au fost sanctionati de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu interzicerea temporara a activitatii de intermediere in asigurari, a anuntat luni autoritatea. In cazul primei companii, sanctiunea a fost impusa deoarece firma nu raportase catre CSA situatiile financiare din ultimii doi ani si pentru ca nu avea o evidenta contabila, in timp ce a doua firma a fost sanctionata pentru ca nu avea conducator executiv si administrator.

In cazul Eurobrokers Group, interzicerea temporara a activitatii de intermediere in asigurari a fost emisa pentru o perioada de 12 luni. De asemenea, autoritatea a mai hotarat si retragerea aprobarii acordate directorului general si administrator al companiei.

In cazul Aviasig Broker de Asigurare, s-a hotarat sanctionarea societatii cu interzicerea temporara a desfasurarii activitatii de brokeraj pana la aprobarea directorului general executiv, care sa indeplineasca conditiile din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare si/sau reasigurare.