Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca sunt intarzieri de noua luni la centura in regim de autostrada de la Arad si de sase luni la tronsonul de autostrada din Timis. In plus, constructorul vrea modificarea unor solutii tehnice, astfel ca ministerul ar putea cere rezilierea contractului.

"Ambele portiuni de autostrada sunt intarziate. Bypass-ul de la Arad are intarzieri de noua luni, iar portiunea de aici de sase luni. Si mai e o problema mai veche, care trebuie desfiintata. La licitatii se ofera preturi foarte mici, ca sa se castige licitatia. La licitatii vin firme care au facut autostrazi multe, dar in Spania, in Portugalia. In Romania au 13 persoane, fara echipament, fara angajati, dar se prezinta cu zestrea de acolo, de la 3.000 de kilometri. Si atunci castiga firme care au un istoric si subcontracteaza tot", a spus Berceanu, citat de Mediafax

Pe de alta parte, el a afirmat ca firmele "trag de timp", cerand schimbarea solutiilor tehnice "pentru a creste pretul".

Ministrul Transporturilor a declarat ca a mers la Timisoara pentru a-i atentiona inca o data pe constructorii Autostrazii Timisoara - Arad sa se tina de lucrari, deoarece in caz contrar se va ajunge chiar la rezilierea contractelor.

"Astfel de lucruri trebuie sa inceteze si sa ne tinem de lucrari. Daca nu se doreste, reziliem contractele", a spus Berceanu.

Segmentul de autostrada Arad-Timisoara necesita costuri de 270 milioane euro, suma care include si constructia centurii Arad. Licitatia a fost castigata de companiile FCC din Spania si Astaldi din Italia.