Strategia de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana SA, aprobata de Guvernul Romaniei saptamana trecuta, nu prevede disponibilizari de personal, au declarat intr-un comunicat remis HotNews.ro, oficialii companiei.

"Conform Contractului Colectiv de Munca 2008-2018, in conditiile in care CN Posta Romana SA ar dispune concedieri colective, salariatii concediati ar urma sa beneficieze de salarii compensatorii in functie de vechimea totala in sistemul postal. Astfel, numarul maxim este de 30 de salarii de baza de incadrare a persoanei respective, la o vechime de peste 30 de ani de munca", se mai spune in textul comunicatului.

Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale, avand drept actionar majoritar statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75 la suta din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25 la suta din pachetul de actiuni). In aceste conditii, compania este o societate care se autofinanteaza, salariile, inclusiv salariile compensatorii care pot fi acordate angajatilor in cazul unor eventuale concedieri colective, fiind acordate din incasarile proprii.