eMAG si Interex au anuntat joi masuri de suportare a costurilor aferente majorarii TVA la 24%. Mai precis, eMAG a anuntat ca va acorda un voucher de cumparaturi egal cu 5% din valoarea achizitiei efectuate, facilitate valabila pana la 31 iulie. De cealalta parte, Interex, care detine o retea de 12 supermarketuri in tara, a anuntat ca, pana la 30 septembrie va suporta diferenta de TVA pentru toate produsele aflate in promotie.

"Vom suporta diferenta de 5%, rezultata din cresterea TVA, pentru toate produsele din cataloagele noastre promotionale, produse care se regasesc in cosul zilnic al fiecaruia dintre noi", a declarat Rino Tizzanini, director general CDE R Interex, companie care detine o retea de 12 supermarketuri Interex in tara.

Tot joi, magazinul online eMAG a anuntat masuri de absorbtie a cresterii preturilor in urma majorarii valorii taxei pe valoare adaugata (TVA) la 24%. Astfel, retailerul a anuntat ca "prin completarea unui formular online simplu cu detaliile unei facturi emise si platite dupa 1 iulie, eMAG emite automat un voucher de cumparaturi egal cu 5% din valoarea achizitiei efectuate. Voucherele sunt transmisibile, se pot cumula si pot fi utilizate in primele 6 luni de la emitere, cu o singura conditie - sa fie folosite intr-o comanda ulterioara de cel putin 300 lei".

Formularul online de solicitare a voucherului de 5% din valoarea facturilor poate fi accesat la adresa: http://www.emag.ro/returnare_tva. eMAG a mai anuntat ca posibilitatea de recuperare a procentului de 5% din valoarea facturilor va fi oferita pana la 31 iulie 2010, perioada putand fi prelungita.

UPDATE: Carrefour spune ca va mentine preturile la toate produsele din catalogul aniversar din perioada 30 iunie - 12 iulie

"Carrefour anunta mentinerea preturilor la acelasi nivel la toate produsele din catalogul aniversar din perioada 30 iunie - 12 iulie in hypermarketurile sale. In ciuda majorarii TVA-lui aceste preturi vor ramane neschimbate. Carrefour face acest lucru pentru a proteja puterea de cumparare a clientilor in perioada imediat urmatoare", au precizat joi si oficialii Carrefour.

Cu o zi in urma, IKEA si Billa au anuntat ca nu vor ridica, cel putin pentru o perioada, preturile stabilite anterior majorarii TVA, urmand sa suporte costurile aferente acestei reglementari intrata in vigoare de la 1 iulie.

Tot miercuri, Metro Cash & Carry Romania a anuntat ca va aplica in perioada 1-14 iulie o reducere de 4,04% pentru produsele promotionale cuprinse in cataloagele sale, pentru a compensa majorarea TVA.

In aceeasi zi si Real Hypermarket Romania a comunicat ca va pastra neschimbate preturile pentru oferta promotionala aferenta perioadei 1-14 iulie din acest an, majorarea TVA urmand a fi suportata de companie.

De asemenea, Orange Romania a precizat ca pana la 2 august nu va modifica preturile telefoanelor cumparate impreuna cu un abonament, operatorul urmand sa suporte diferenta de pret rezultata din cresterea TVA.