Preturile productiei industriale au crescut in luna mai cu 1,3% comparativ cu luna precedenta si cu 6,5% fata de luna corespunzatoare din anul 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna cat si preturile productiei industriale pentru piata externa au inregistrat cresteri de 0,9%, respectiv cu 2,2% mai mult comparativ cu luna aprilie.​

Pe sectoare de activitate, in luna mai s-au inregistrat majorari de preturi la produsele din industria prelucratoare (+1,7%) si la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,9%). Scaderi de preturi au avut loc la produsele din industria prelucratoare (-1,2%) si la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,2%).

Totodata, pe marile grupe industriale au avut loc cresteri de preturi comparativ cu luna aprilie. Astfel, in industria bunurilor intermediare preturile au avansat cu 1,9%, iar cele din industria energetica (+1,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,0%) preturile au urcat cu 1,7%, respectiv 1,0%. Cresteri de sub 1% au avut loc in industria bunurilor de capital (+0,6%) si industria bunurilor de uz curent (+0,4%).

Comparativ cu mai 2009, preturile productiei industriale au avansat cu 6,5%.

Pe sectoare de activitate, s-au remarcat cresteri de preturi in industria prelucratoare (+7,5%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+5,7%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+3,0%), in industria extractiva (+0,8%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (+13,9%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat preturile produselor din industria bunurilor de uz curent (+5,0%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,9%), industria bunurilor intermediare (+3,8%) si industria bunurilor de capital (0,5%).