Consiliul Concurentei a autorizat preluarea companiei Wella Romania de catre Interbrands Marketing & Distributions, dupa ce a constatat ca nu au fost incalcate legile concurentei, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta. Institutia mai arata ca aceasta preluare nu a dus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele pe care activeaza cele doua companii.

"Consiliul Concurentei a analizat aceasta concentrare economica prin prisma prevederilor Legii concurentei (nr. 21/1996) si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice si a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal. Operatiunea de concentrare economica nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate", se arata in comunicat.

Wella Romania activeaza pe piata comercializarii cu ridicata a produselor profesionale de ingrijire a parului si a echipamentelor profesionale specifice destinate desfasurarii activitatii in saloanele de coafura.

Interbrands Marketing & Distributions isi desfasoara activitatea pe piata comercializarii cu ridicata de produse alimentare si nealimentare, inclusiv pe piata comercializarii cu ridicata de produse de ingrijire a parului si echipamente destinate canalelor de comercializare cu amanuntul.