In urma inundatiilor din tara, Omniasig Vienna Insurance Group a avizat, din luna iunie si pana in prezent, daune pentru care s-au facut rezerve (rezerva de dauna reprezinta valoarea estimata a daunei) de peste 1,4 milioane euro, a anuntat vineri asiguratorul. Cele mai multe dosare de daune avizate au fost pe ramura asigurarilor de bunuri (inclusiv locuinte), valoarea estimata a despagubirilor care trebuie platite fiind de circa 700.000 euro.

Mai precis, pe ramura asigurarilor de bunuri (sunt incluse aici si locuintele) Omniasig a deschis aproximativ 180 dosare de daune, pentru care s-au constituit rezerve (rezerva de dauna reprezinta valoarea estimata a daunei) de circa 700.000 euro.

Cele mai multe daune de bunuri, respectiv locuinte, societati comerciale, magazii, si alte locatii de acest tip, avariate in urma inundatiilor, s-au inregistrat in judetul Suceava, acestea reprezentand aproximativ 50% din totalul daunelor avizate pana acum pe aceasta forma de asigurare.

Pe segmentul asigurarilor agricole Omniasig a deschis 170 dosare de dauna, cu o rezerva totala de circa 600.000 euro.

Tot in urma inundatiilor au fost semnalate multe daune si pe segmentul asigurarilor auto. Astfel, in urma grindinei aferente perioadei inundatiilor, au fost deschise peste 130 dosare de dauna, cu o rezerva totala de circa 130.000 euro.

"Toate datele prezentate au un caracter informativ in acest moment. Ele vor putea suferi modificari, avand in vedere ca inundatiile sunt inca in curs de desfasurare. Totodata, pe langa daunele mentionate, in tara au mai fost avizate si multe alte daune in urma inundatiilor, pentru care inca nu s-a putut face constatarea, intrucat sunt zone in care nu se poate patrunde din cauza conditiilor meteorologice din ultima perioada (mal, viituri etc.)", se mai arata in comunicatul companiei.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anuntat joi ca in urma inundatiilor produse in ultima perioada, au fost avizate 1.700 de dosare de dauna avizate in cadrul a noua companii de asigurari. In toate aceste cazuri, a precizat CSA, plata despagubirilor a inceput chiar in aceasta saptamana.

Afacerile Omniasig Vienna Insurance Group au scazut in primul trimestru din acest an, compania inregistrand prime brute subscrise de 235,12 milioane lei, valoare cu 29% mai mica decat cea din perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul brut a scazut cu 34,1% pana la 9,7 milioane lei.

Valoarea daunelor platite in primul trimestru a scazut cu 25,55% pana la 187,05 milioane lei. In 2009, valoarea daunelor platite de Omniasig a depasit 904,96 milioane de lei.